Kedi Dili Tarifi - Kedi Dili Pastası Nasıl Yapılır? - YEMEK EGİTİMCİN

Kedi Dili Tarifi - Kedi Dili Pastası Nasıl Yapılır?

Kedi Dili Pastası Tarifi - Kedi Dili Pastası Nasıl Yapılır?

Bugün sizlere evde kedi dili pastası tarifini vereceğiz. Kedi dili yapmak için sizlere tüm malzeme ve detaylarını vereceğiz. Evde kedi dilimi pastası nasıl yapacağınızı sizlere adım adım anlatmaya başlayalım.

Kedi Dili Malzemeleri:
  • 5 yemek kaşığı toz şeker,

Kedi Dili Kreması için :
  • 1 litre süt,
  • 5 tepeleme yemek kaşığı un,
  • 2 tepeleme yemek kaşığı nişasta,
  • Ocaktan aldıktan sonra 1 paket vanilya,

Kedi Dili Bisküvi (Altı İçin);
  • 1 paket kedidili bisküvi,

Kedi Dili Üzerine ;
  • 2 poşet krem şanti,
  • 1 su bardağı süt,

Kedi Dili Süslemek için ;
  • Pasta sosları,

Kedi Dili Yapımı:
  1. Tarife başlamak için öncelikle kremayı hazırlamak için bir tencere alalım.
  2. Aldığımız tencereye vanilya hariç süt, un ,toz şeker ve nişasta ekleyelim.
  3. Tencereye aldığımız malzemeleri önce ocağa alamadan bir kaç dakika karıştıralım ve ardından ocağa alıp kaynayana kadar karıştıralım kaynadıktan sonra içerisine vanilyayı da ekleyip tekrar karıştıralım.
  4. Tarifin devamı için bir tane borcam alalım içerisine kedi dillerini teker teker ıslatarak dizelim.
  5. Borcama dizip ıslattığımız kedi dillerini üzerine ocakta pişirdiğimiz kremayı üzerine alalım etrafına iyice eşit bir şekilde yaydıktan sonra kremayı güzelce düzeltelim boşluklarının da dolmasını sağlayalım.
  6. Kedi dillerini üzerine kremayı iyice yaydıktan sonra kremanın soğumasını bekleyelim üzerine krem şanti ekleyeceğimiz için sıcak olursa krem şanti erir.
  7. Kremanın soğumasını beklerken ayrı bir kaba alalım içine krem şanti ve sütü ekleyip iyice çırpalım iyice çırptıktan sonra buzdolabına atarak Krem şantinin olmasını bekleyelim.
  8. İyice soğuyan kremanın üzerine dolapta beklettiğimiz kremayı alıp üzerine düzgün bir şekilde sürelim aşırı düzgün olmasına dikkat edelim.
  9. Son olarak da tarifi bitirmek için krem şantinin üzerinden istediğiniz gibi süsleyin pasta malzemeleri ile dekor ürünleri ve soslarıyla istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.
  10. Süs dediğiniz pastayı alıp buzdolabında bir gece dinlendirdikten sonra ertesi gün dilimleyip servis edebilirsiniz süsleme işini sonraki gün de yapabilirsiniz.

Kedi Dili Daha Güzel Yapacak Öneriler:
Kedi dilini daha güzel yapmak için dikkat etmeniz gereken bazı şeyleri sizler için anlatacağız. Kedi dilini güzel yapmak için bisküvinin taze olmasına mutlaka dikkat etmeniz gerekiyor. Bisküvi bayat olursa kedi dilinin tam tadını alamayabilirsiniz. Bütün bunların yanında süs olarak pasta sosunu dikkatli bir şekilde dışarı taşırmadan sıkarsanız eğer sizin için daha güzel olacaktır. Kedi dili bisküvili tarifler yapmak isterseniz tarife bakarak yapabilirsiniz.

Kedi Dili Pastanın Faydaları Nelerdir?
Bugün sizlere vermiş olduğumuz tarifin çok sağlıklı olduğunu söyleyemeyiz fakat . Kedi dilinin besin değerlerinde bol miktar yağ ve karbonhidrat bulunduğu için sizlere tokluk hissi vermektedir. Kedi dili ile yapılan pastanın içinde Demir, B6 vitamini gibi ihtiyaçları bir miktar da olsa bünyesinde barındırır.

Kedi Dili Pasta Kaç Kalori?
Bir porsiyonun kedi dili pastanın kalori miktarı yaklaşık olarak içinde 65 kcal bulunmaktadır. Kedi dili pastası içeriğinde bol miktarda şeker ürünleri içerdiğinden dolayı normal miktarın biraz üstünde olduğunu söyleyebiliriz. 

Kedi dili Pasta Kilo Aldırır mı?
Kedi dili pastası şekerli bir ürün olduğundan dolayı sizlere sağlıksız kilo aldırabilir. 
Kedi dili pastası size bir süre tokluk hissi verme etkisi olsa da sağlıksız kilo aldıracağından dolayı size yağ olarak dönme ihtimali vardır. Şeker hastalığı veya benzer hastalığı olanların kedi dili pastasını fazla tüketmemelidir.

Bu tarz pasta ve tatlı tarifleri için yazının en üstünde bulunan yemek eğitimcin sayfasında bulunan tatlı ve pasta kategorimize gidip bakabilirsiniz.

Daha fazla yemek tarifi için sitemizde bulunan dünya mutfağı, çorba, börek, hamur işi, kahvaltı ve gastronomi dersleri kategorilerimize bakabilirsiniz.