Trabzon Ekmeği Tarifi - Trabzon Ekmeği Evde Nasıl Yapılır? - YEMEK EGİTİMCİN

Trabzon Ekmeği Tarifi - Trabzon Ekmeği Evde Nasıl Yapılır?

Trabzon Ekmeği Tarifi - Trabzon Ekmeği Nasıl Yapılır?


Bugün sizlere evde Trabzon ekmeği ev yapımı nasıl olacağını sizler adım adım anlatacağız. Trabzon ekmeği özellikleri bakımından hem sağlıklı hem de tadı sebebi ile tercih edilen bir ekmek türüdür.


Trabzon Ekmeği İçindekiler:
  • 6 su bardağı beyaz un
  • 2 su bardağı kepekli un
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 3, 5 su bardağı ılık su
  • 2 tatlı kaşığı tuz

Trabzon Ekmeği Üzerine sürmek için;
  • 3 yemek kaşığı su
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Trabzon Ekmeği Hamuru Nasıl Yapılır?
  1. Trabzon ekmeği tarifimize başlamak için öncelikle 1 adet yoğurma kabının içerisine öncelikle unumuzu alalım.
  2. Karıştırma kabının içerisine un aldıktan sonra diğer malzemeleri de ekleyelim.
  3. Malzemelerin üzerine maya, toz şeker ve tuzu da ekledikten sonra hemen ılınmış suyunu da katıp hamuru yoğurmaya başladıktan sonra ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
  4. Bütün bunların üzerine bütün malzemeleri ekleyip yumuşak ve ele yapışmayacak şekilde hamur elde ettiğimiz hamurun üzerini streç film ile örtüp üzerini de kapatarak hazırladığımız hamuru 15 ile 20 dakika arası mayalandıralım.
  5. Güzelce yoğurup mayalandığınız hamur artık yapım aşamasına hazır durumda.

Trabzon Ekmeği Yapımı:
  1. Trabzon ekmeği tarifi ne devam etmek için öncelikle bir fırın tepsisi alalım,
  2. Aldığımız fırın tepsisinin üzerine yağlı kağıt serelim eğer yağlı kağıdınız yoksa fırın senin altına fırça yardımı ile yağlayalım,
  3. Yağladığımız tepsinin üzerine ekmekleri yerleştirmek için hamurları hazırlayalım,
  4. Fırın tepsisinde yerleştirmek için hamurları hazırlamak için mayalanan hamurdan büyük bezeler alalım,
  5. Adınız bezeler ellerimize yapışmaması için ona batıralım elimizle yuvarlak portakal büyüklüğünde şekiller vererek tepsinin sığdığı kadar aralıklarla yerleştirelim.
  6. Hazırladığımız hamurları tepsiye yerleştirildikten sonra yaklaşık 10 ile 15 dakika arası tepside Mayalanması için dinlenmeye bırakalım.
  7. Tepside mayalanmaya bıraktığımız hamurların üzerine fırça yardımı ile sıvı yağdan sürelim.
  8. Mayalanmaya bıraktığımız hamurların üzerine sıvı yağı sürdükten sonra önceden ısıttığımız fırında pişirmeye başlayalım.
  9. Fırının ayarı yaklaşık 190 ile 200 derece arası olması gerekiyor.
  10. Fırına aldığınız hamurları üzeri kızarana kadar pişirelim.
  11. Pişirdiğimiz hamurların üzeri kızardıktan sonra fırından alalım.
  12. Hazırladığımız ekmeklerin dışı sert içi yumuşak olmalı.
  13. Ekmekleri fırından aldıktan sonra ilk sıcaklığının çıkmasını bekleyelim.
  14. Fırından çıkardığımız ekmekleri ilk sıcaklığı çıktıktan sonra ekmekleri dilimleyerek ekmek tabağına alarak servis edebilirsiniz.


Trabzon Ekmeği Kaç Kalori?
Trabzon ekmeği kalori miktarı oldukça ağır bir ekmek türüdür. 100 gramın içinde yaklaşık 256 kcal bulunuyor. Trabzon ekmeği besin değeri oldukça zengindir. Trabzon Ekmeğinin içinde bol miktarda karbonhidrat, kalori ve protein vardır. 1 dilim Trabzon ekmeği kaç kalori sorusuna 1 ince dilim yaklaşık olarak 25 gramdır. 64 kcal yani orta dilim ise yani 30 gramdır.

Trabzon Ekmeği Faydaları Nelerdir?
Ne yazık ki bugünkü tarifimiz de sizlere faydalı bir yemek türü bulamadık Trabzon ekmeğinin tek faydası kilo almak isteyenlere çünkü içerisinde çok yüklü miktarda kalori ve karbonhidrat vardır kalori ve karbonhidrat kiloya yol açtığı için bu ürünün tek faydası zayıf olan insanlara kilo almak istemeyen ve formunu korumak isteyenler için bu tarifi hiç de tavsiye etmem Trabzon ekmeği de diğer ekmekler gibi sağlıklı değil ve çok fazla tüketilmemesi gereken bir yiyecektir bu yüzden kilo almak istemeyen ve formunu korumak isteyen kişiler çok fazla  tüketmemelidir

Trabzon Ekmeği Çeşitleri Nelerdir?
Trabzon Ekmeğinin herhangi bi çeşidi bulunmamaktadır zaten Trabzon ekmek olan Trabzon etmeyi tek çeşidi vardır o da Trabzon ekmeğidir herhangi bir başka çeşidi bulunmamaktadır.

Trabzon Ekmeği Kaç Derecede Pişer?
Trabzon ekmeği diğer hamur ürünlerinden göre biraz daha fazla derecede pişmesi gerekiyor çünkü üzerine sert içinin yumuşak olması için biraz daha yüklü miktarda ısı gerektiriyor Trabzon ekmeği yaklaşık 190 ile 200 derece arası fırında pişiyor sizlere yukarıdaki tarihimizde de bunları adım adım güzel bir şekilde anlattık yukarıdaki tariften de ulaşabilirsiniz