Basit Dere Otlu Poğaça Tarifi - Dere Otlu Poğaça Nasıl Yapılır? - YEMEK EGİTİMCİN

Basit Dere Otlu Poğaça Tarifi - Dere Otlu Poğaça Nasıl Yapılır?

Dere Otlu Poğaça Tarifi - Dere Otlu Poğaça Evde Nasıl Yapılır?  

Dere Otlu Poğaça Malzemeleri:

  • Bir çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • Bir paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım demet ince kıyılmış dereotu
  • 1 yumurta
  • Aldığı kadar un


Dere Otlu Poğaça Üzerine sürmek için:

  • 1 yumurta sarısı


Dere Otlu Poğaça Yapımı:

  1. Tarife başlamak için öncelikle orta boy bir kabın içine malzemelerin tamamını koyup yoğurarak yumuşak bir hamur elde edelim ve elde ettiğimiz hamurları yavaş yavaş ekleyerek hamurun sertliğini ayarlayalım.
  2. Daha sonra poğaçalarımızı şekillendirmek için hamuru iyice yoğurup minik bezler yapıp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim.
  3. Verilen ölçülere göre yaklaşık 11 tane poğaça elde edebilirsiniz eğer daha küçük yaparsınız 16 adet poğaça elde edebilirsiniz.
  4. Fırına vermeden önce poğaçaları mızı bir süre dinlendirelim hemen ardından üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derecedeki ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirdikten sonra sıcak bir şekilde servis edelim.


Sunumları:

Dere otlu poğaçanın sunumunu yaparken poğaçalarınızı tabak seçmenin dikkat ederek dilimleyerek servis edebilirsiniz. Dilerseniz kahvaltıda dilerseniz çay saatinde dilerseniz misafirleriniz için dilimleyerek ya da bütün bir şekilde yanına aperatif yiyecekler ekleyerek servis edebilirsiniz.


Daha Nefis Yapacak Lezzet Önerileri?

Dere otlu poğaçayı daha lezzetli yapabilmek için farklı çeşitlerinden yararlanabilirsiniz. Eğer zamanınız varsa dere otlu poğaça mayalı yapabilirsiniz böylelikle daha puf puf poğaçalar elde edebilirsiniz. Dere otlu poğaça adaletsiz olsun isterseniz içerisinde peynir de ekleyebilirsiniz. Dereotu ile havuç yan yana denediniz mi hiç denemediyseniz çok geç kalmış sayılmazsınız dere otlu havuçlu poğaça ile harika bir lezzet deneyimi yaşamış olursunuz. Maydanoz en çok poğaçalarda kullanılır dere otlu maydanozlu poğaçayı  da deneyebilirsiniz.

Dere Otlu Poğaça Çeşitleri:

Dere otlu poğaça bir çok çeşide ayrılmış olsa da en çok mayalı dereotlu poğaça, kıyır kıyır dereotlu poğaça ve mayasız dereotlu poğaça bunlardan bazılarıdır.


Dere Otlu Poğaça Kaç Kalori?

100 gram dere otlu poğaça kalori bakımından 338 kaloridir. 70 gram dere otlu poğaça 237 kalori içerir.


Dere Otlu Poğaça Faydaları Nelerdir?

Dereotunun birçok faydası bulunmaktadır bunlardan bazıları sindirim sistemine faydalı olması uykusuzluğu gidermesi kemik sağlığını korunması diyabet hastalığına iyi gelmesi aşırı gaz sorunu gidermesi bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi ve hıçkırığı gidermesidir. Dereotunun bunun gibi birçok faydası bulunmaktadır.

Dere Otlu Poğaça Püf Noktaları?

Dere otlu poğaça tarifinin püf noktalarından bir tanesi poğaça ya da kurabiyeler de kullandığınız onun cinsi veya diğer malzemelerdeki ufak farklılıklardan dolayı kullandığınız onu miktarı değişebilir bu yüzden onu Yavaş yavaş ekleyerek hamuru yoğurmalısınız. Fırınınızın sıcaklığı ve pişirme süresini ayarlarken kendi fırınınızı göz önünde bulundurmalısınız. Poğaçaların daha parlak görünmesi için ayırdığınız yumurta sarısını bir iki damla sıvı yağ ekleyip karıştırdıktan sonra poğaçaların üzerine ekleyebilirsiniz.