En Güzel Kırmızı Fasulye Yemeği Tarifi - Kırmızı Fasulye Yemeği Nasıl Yapılır? - YEMEK EGİTİMCİN

En Güzel Kırmızı Fasulye Yemeği Tarifi - Kırmızı Fasulye Yemeği Nasıl Yapılır?

Kırmızı Fasulye Yemeği Tarifi - Kırmızı Fasulye Yemeği Kolay Nasıl Olur?  

Kırmızı Fasulye Yemeği Malzemeleri:

  • Bir su bardağı kırmızı fasulye
  • Bir tane orta boy soğan
  • Bir tane orta boy patates
  • Bir tane havuç
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Bir yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz

Kırmızı Fasulye Yemeği Yapımı:

  1. Tarife başlamak için öncelikle bir su bardağı kırmızı fasulyeyi derin bir kaba koyalım üzerini 2 parmak geçecek kadar su döküp bir gece bu şekilde bekletelim ertesi günü fasulyenin suyunu süzüp bir tencerenin içine alalım tekrar üzerini geçecek kadar su döküp hafifçe yumuşayana kadar pişirelim ardından suyunu süzüp kenara alalım.
  2. Diğer tarafta bir tane orta boy soğanı ince ince doğrayalım bir tane patatesi ve bir tane havucun kabuğunu kesip küçük küçük doğrayalım daha sonra orta boy geniş bir tencerenin içerisine 5 yemek kaşığı zeytinyağı dökelim.
  3. Daha sonra Üzerine doğranmış salonu kayıp bir dakika kavuralım ardından doğranmış havuçları ekleyip 2 dakika kadar daha kavuralım doğranmış patatesleri de tencereye koyup 1 dakika daha kavurmaya devam edelim sebzeli kavurma işlemi bittikten sonra üzerine bir yemek kaşığı domates salçası koyup hafifçe kokusu çıkana kadar kavuralım.
  4. Son olarak tencereyi haşlanmış kırmızı fasulyeyi ekleyelim damak tadınıza göre tuz ve sebzelerin üzerine hafifçe çıkacak kadar sıcak su koyup karıştıralım tencerenin kapağını kapatıp kaynamaya bırakalım kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp sebzeler yumuşayana kadar pişirelim.
  5. Kırmızı fasulye yemeği piştikten sonra ocaktan alıp 15 dakika kadar dinlenmeye bırakın ve daha sonra servis edelim.

Kırmızı Fasulye Yemeği Sunumları:

Kırmızı fasulye yemeğini sunum yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta tabak seçiminizdir. Sulu bir yemek olduğundan dolayı çukur geniş bir tabak seçime doğru bir seçim olacaktır. Yanına ise pirinç pilavı ve çeşitli salatalar ile gayet lezzetli bir tarif olacaktır.


Kırmızı Fasulye Yemeği Daha Nefis Yapacak Lezzet Önerileri?

Kırmızı fasulye yemeği tat ve Lezzet olarak barbunyaya çok yakındır görünüş olarak da zaten barbunya yemeğine andırır yedikçe kendini daha çok yedirten tadı damağınızda kalacak çok güzel bir ana yemektir. Kırmızı fasulyeyi kuru barbunyayı pişirdiğiniz gibi pişirebilirsiniz. Arzu ederseniz salatasında yapabilirsiniz salatalarda biraz dedi daha bıraktığınızda Meksika fasulyesi ne yakın bir lezzet görünümü olacaktır yemeklerde ise barbunyayı andırmaktadır.

Kırmızı Fasulye Yemeği Kaç Kalori?

1 porsiyon Kırmızı fasulye kalori açısından yaklaşık olarak 335 kaloridir.


Kırmızı Fasulye Yemeği Faydaları Nelerdir?

Kırmızı fasulye böbrek şeklinde olup genelde kırmızı renkte yetişir birçok vitamin ve mineral bakımından zengin içeriğe sahiptir. Kırmızı fasulye kan şekerini düzenler kan şekerinin düşmesine yardımcı olan protein bakımından zengin içeriğe sahiptir. Kan şekerini düzenleyici etkisinin yanı sıra kilo vermeye de yardımcı olur kırmızı fasulye adeta protein kaynağıdır et ve süt ürünlerini bu özelliği ile rakip olabilecek bir besin maddesidir.

Kırmızı Fasulye Yemeği Püf Noktaları?

  • Kırmızı fasulye tarifini en önemli noktalarından bir tanesi konserve fasulye kullanacaksınız tarife başlamadan önce mutlaka sudan geçirmelisiniz.
  • Dikkat etmeniz gereken diğer nokta fasulyelerin daha kolay pişmesi için bir gece önceden suda bekletebilirsiniz.
  • Fasulye pişirirken tencerenin içerisine tuz ekleyip karıştırmaya özen göstermelisiniz.
  • Son olarak Fasulyeler piştikten sonra tuz eklemeye Özen gösterin Aksi takdirde fasulyeler sertleşmeye başlayacaktır.