En Kolay Kedi Dilli Rulo Pasta Tarifi - Kedi Dilli Rulo Pasta Nasıl Yapılır? - YEMEK EGİTİMCİN

En Kolay Kedi Dilli Rulo Pasta Tarifi - Kedi Dilli Rulo Pasta Nasıl Yapılır?

Kedi Dilli Rulo Pasta Tarifi - Kedi Dilli Rulo Pasta Evde Nasıl Yapılır?  

Kedi Dilli Rulo Pasta Malzemeleri:

  • 20 Tane kedi dili bisküvi

Kedi Dilli Rulo Pasta Muhallebisi İçin:

  • 500 ml süt
  • Bir çay bardağı şeker
  • Bir çay bardağı un
  • 1 paket vanilya

Bisküvileri ıslatmak için:

  • Bir su bardağı süt
  • Arası için
  • İki tane muz

Kedi Dilli Rulo Pasta Yapımı:

  1. Kedi dili rulo pasta tarifine  başlamak için öncelikle bisküvileri ıslatarak yumuşaması için dinlenmeye bırakalım sütü çok az ısıtalım ılık olması yeterli olacaktır. Tezgaha yeterli genişlikte streç film serelim daha sonra bisküvilerin her yeri süte  değecek şekilde ıslatıp streç film üzerinden yan yana sıralayalım.
  2. Islattığınız bisküvilerin üzerine streç film ile kapatarak buzdolabına kaldıralım.
  3. Daha sonra muhallebimizi pişirip sıcağı çıkana kadar bisküvileri buzdolabında bekletelim.
  4. Muhallebi için süt un ve şekeri tencereye alarak güzelce çırpalım karıştırarak muhallebi koyulaşıp göz göz olana kadar pişirelim.
  5. Ocaktan aldığımız muhallebiye vanilya ilave ederek karıştıralım muhallebinin sıcaklığı çıkana kadar arada çırparak 10 dakika kadar bekletelim.
  6. Beklettiğimiz bisküvileri üzerine açalım ve muhallebinin tamamını bisküvilerin üzerine yayalım muzları tek sıra şeklinde dizelim.
  7. Streç filmin ucundan kaldırıp pastamızı rulo yapalım buzdolabına kaldırarak 2-3 saat dinlendirelim.
  8. Son olarak üzerine süs dedikten sonra pastamızı servis edelim.

Kedi Dilli Rulo Pasta Sunumları:

Kedi dilli rulo pasta sunum yaparken dikkatli bir şekilde dilimlemeye Özen göstererek dikkatlice seçtiğimiz tabağın üzerine yerleştirelim. Sunumunu yapmadan önce üzerine çikolata tozlarıyla çikolata parçaları ile veya çikolata tozu ve fındık fıstık gibi malzemeler ile süsleyelim ve ardından servis edelim.


Kedi Dilli Rulo Pasta Daha Nefis Yapacak Lezzet Önerileri?

  • Rulo pasta tarifini daha lezzetli yapabilmek için krema için hazır pasta kremaları tercih edebilirsiniz. Ancak vermiş olduğunuz krema da oldukça basit bir şekilde yapılıyor ve çok vaktinizi almayan bir tariftir.
  • Pastanın içine muz kullandım ancak çilek, ananas ya da farklı meyvelerde damak tadınıza göre çeşitler koyabilirsiniz.
  • Son olarak çikolata seviyorsanız meyve ile birlikte birkaç çikolata parçaları da kullanabilirsiniz ya da kremanın bir kısmına çikolata ekleyerek pastanın iç kremasını iki renk yapabilirsiniz.

Kedi Dilli Rulo Pasta Faydaları Nelerdir?

Kedi dilli rulo pasta diğer pastalara göre daha az kalorili bir pasta çeşididir bu neden ile miktarına dikkat ederek rahatlıkla tüketebileceğiniz 1 tatlıdır. Ayrıca diyettekiler de bu pastayı miktarına dikkat ederek tüketebilir fakat antrenöründen veya doktorundan tavsiye almasını önermekteyiz.

Kedi Dilli Rulo Pasta Püf Noktaları?

  • Kedi dilli rulo pasta tarifini önemli noktalarından bir tanesi oldukça kolay olan bu pastayı yaparken karşılaşabileceğiniz en büyük sorun rulo yaparken pastanızı dağılması ya da istediğiniz şekli olmamasıdır. Bunun için muhallebinizin kıvamı ve bisküvilerinizin yumuşaklığı oldukça önemlidir.
  • Eğer muhallebi çok akışkan olursa rulo yaparken etrafa bulaşacak ve akacaktır bu noktaya da dikkat etmeniz gerekmektedir.
  • Bisküvilerinizi yeterince dilimlenmiş ve ıslanmış ise bu seferde sert kalacak ve sizi rulo yaparken kırılacak eğilmeyecektir. Bundan dolayısı ile pastanız sarılmayacaktır.