Kolay Peynirli Çıtır Börek Tarifi - Peynirli Çıtır Börek Nasıl Yapılır? - YEMEK EGİTİMCİN

Kolay Peynirli Çıtır Börek Tarifi - Peynirli Çıtır Börek Nasıl Yapılır?

Peynirli Çıtır Börek Tarifi - Evde Peynirli Çıtır Börek Nasıl Yapılır?  

Peynirli Çıtır Börek Malzemeleri:

  • 3 tane yufka
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı un
  • İç malzemesi
  • Beyaz peynir
  • Maydanoz


Peynirli Çıtır Börek Üzeri İçin;

  • Yumurta sarısı
  • Susam


Peynirli Çıtır Börek Yapımı:

  1. Tarife başlamak için öncelikle sıvı yağı ve unu derin bir kapta çırpalım.
  2. İç malzemesi için peyniri çatal yardımı ile izin ince doğranmış maydanozu ekleyip karıştıralım 1 adet yufkayı tezgaha serip yarısına hazırladığınız bu karışımı sürün.
  3. Hazırladığınız iç malzemeden yufkanın geniş kenarına iç malzemesini koyup sıkıca rulo yapın ve dört parmağı eninde kesin.
  4. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpelim.
  5. Önceden ısıttığımız fırında 180 derece fırında 30dk pişirip servis edelim.


Peynirli Çıtır Börek Sunumları:

Peynirli çıtır böreğin sunumunu yaparken böreklerinizi güzelce dilimleyip tabak seçimine dikkat ederek tabaklara yerleştirip isteğiniz sos ile servis edebilirsiniz. Dilerseniz yanına patates kızartması veya hamburger ile de servis edebilirsiniz.


Peynirli Çıtır Börek Daha Nefis Yapacak Lezzet Önerileri?

Peynirli çıtır böreğini Daha lezzetli yapmak için çıtır çıtır börek yemek istiyorsanız böreklerinizi sirke ile de yapabilirsiniz herhangi kötü bir koku ya da tatile karşılaşmayacaksınız peynirli sirkeli çıtır börek tarifini de deneyebilirsiniz.


Peynirli Çıtır Börek Faydaları Nelerdir?

Peynirli çıtır böreği içerisindeki peynir sayesinde bol miktarda kalsiyum içerir fakat faydası olduğu gibi zarar da çok fazladır içerisinde 10 bulunduğundan dolayı kalori bakımından çok yüksektir bu neden ile fazla tüketilmesi tavsiye edilmez özellikle diyettekilerin ve diyabet hastalarının uzak durması gereken bir tariftir.

Peynirli Çıtır Börek Püf Noktaları?

Peynirli çıtır böreğinin en önemli püf noktalarından bir tanesi kullanılan un böreğinin çıtır yapıya sahip olmasını sağlamaktadır. Dikkat etmeniz gereken diğer nokta peynir Ezine börekten taşar diye endişe ediyorsanız peynirinin harcının içerisine Bir yumurta akı ekleyebilirsiniz yumurta akı peynirimizi tutacaktır. Son olarak fırının ısısı ve derecesi fırından fırından değişiklik gösterebileceği için kendi fırınınızın performansını göz önüne alarak ayarlamalısınız.