En Güzel Mayonezli Patates Salatası Tarifi - YEMEK EGİTİMCİN

En Güzel Mayonezli Patates Salatası Tarifi

Mayonezli Patates Salatası Tarifi - Mayonezli Patates Salatası Nasıl Yapılır?  

Mayonezli Patates Salatası Malzemeleri:

  • İki tane patates
  • İki dal taze soğan
  • 3 yemek kaşığı mayonez
  • 1 diş sarımsak
  • Bir çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 tutam dereotu


Mayonezli Patates Salatası Yapımı:

  1. Tarife başlamak için öncelikle bir tencereye su alalım ve suyu kaynatmaya başlayalım. 
  2. Su kaynarken patateslerimizin kabuklarını soyun ve küçük küçük doğrayalım ve ardından doğradığımız patatesleri tencereye alalım ve kaynayan su ile haşlamaya bırakalım.
  3. Hemen sonra patates yerimizi başlarken taze soğan ve dereotunu ince ince doğrayalım bezlerimiz derin bir karıştırma kabına alalım.
  4. Hemen ardından üzerine doğradığımız soğan ve dereotunu alalım daha sonra karabiber tuz ezilmiş sarımsak ne muayenesi de ekleyerek güzelce karıştıralım.
  5. Son olarak güzel bir servis tabağına aldıktan sonra salatamızı servis edelim.


Mayonezli Patates Salatası Sunumları:

Mayonezli patates salatası sunum yaparken dikkat etmeniz gereken tek nokta servis edeceğiniz tabak seçimidir derin servis kaseleri bu tarif için uygun olacaktır servis kasesine mayonezli patates salatası ekledikten sonra üzerine maydanoz veya dereotu ile süsleyerek servis edebilirsiniz.


Mayonezli Patates Salatası Yanına Ne Gider?

Mayonezli patates salatası salata çeşidi olduğu için ana yemeklerde veya meze olarak sofranıza koyabilirsiniz her çeşit yemekle gidecek olan bu tarif sofralarınıza lezzet katacaktır bütün öğünlerinizle tüketebilirsiniz. Mayonezli patates salatası tarifinin yanına yapmak istediğiniz yemekleri Daha fazla yemek tarifi için Sitemizde bulabilirsiniz.


Mayonezli Patates Salatası Kaç Kalori?

Mayonezli patates salatası kalori bakımından bir porsiyonu 362 gram olup 248 kalori içermektedir.


Mayonezli Patates Salatası Faydaları Nelerdir?

Bu yemek C vitamini potasyum a vitamini yönünden zengindir. İyi bir antioksidan kaynağıdır kan şekerini düzenlemeye yardımcı olur sindirim sağlığının iyileştirebilir ve doğal olarak glütensizdir. Çok doyurucudur ve kilo vermeye yardımcı olabilir Kan basıncını düzenler.


Mayonezli Patates Salatası Püf Noktaları?

  • Mayonezli patates salatası tarifini önemli püf noktalarından bir tanesi patateslerin kabuklarını soyup dinleyerek haşlama ve işinizi kolaylaştıracaktır ancak gidersiniz kabuklarını soymadan da haşla ya bilirsiniz aynı zamanda düdüklüde de kısa sürede haşlanacaktır.
  • Dikkat etmeniz gereken diğer nokta mayonezli patates altında dilerseniz mayonez yoğurt karıştırılacak bir şekilde de hazırlayabilirsiniz.
  • Dikkat etmeniz gereken Son nokta mayonezli patates salatasına hardal da ekleyebilirsiniz hardallı mayonez salatası da oldukça lezzetli olacaktır.