En Güzel Patlıcan Lazanya Tarifi - Patlıcan Lazanya Nasıl Yapılır? - YEMEK EGİTİMCİN

En Güzel Patlıcan Lazanya Tarifi - Patlıcan Lazanya Nasıl Yapılır?

Patlıcan Lazanya Tarifi - Ev Yapımı Patlıcan Lazanya Nasıl Yapılır?  

Patlıcan Lazanya Malzemeleri:

  • 2 tane patlıcan,
  •  1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri,
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı,


Patlıcan Lazanya Beşamel sosu için:

  • Bir yemek kaşığı tereyağı,
  • Bir yemek kaşığı tam buğday unu,
  • Bir buçuk su bardağı soğuk süt,
  • Bir tutam rendelenmiş muskat cevizi,
  • Bir tutam tuz,
  • Bir tutam karabiber,


Patlıcan Lazanya Kıymalı harç için;

  • Bir yemek kaşığı zeytinyağı,
  • Bir tane soğan,
  • Bir tane havuç,
  • 1 diş sarımsak,
  • 250 gram yağsız kıyma,
  • 2 tane rendelenmiş domates,
  • Bir çay kaşığı tuz,
  • Bir çay kaşığı karabiber,


Patlıcan Lazanya Yapımı:

  1. Tarife başlamak için öncelikle patlıcanları alacalı şekilde soyduktan sonra uzunlamasına İnce İnce dilimleyelim.
  2. Hemen ardından patlıcan dilimlerini fırın tepsisine dizelim üzerine zeytinyağı sürüp 180 derece fırında 20 dakika pişirelim.
  3. Daha sonra beşamel sos için tereyağını tencereye alıp eritelim eriyince unu ekleyip çırpma teli ile unun kokusu çıkana kadar karıştıralım.
  4. Hemen sonra yavaş yavaş soğuk süte ekleyip çırpmaya devam edelim her seferinde yarım su bardağı ekleyip kıvam alana kadar çırpalım.
  5. Kıvam alınca muska tuz ve karabiberi de ekleyip kenara alalım mı çok katı olursa biraz daha süt ekleyip çırparak açabilirsiniz.
  6. Kıymalı harç için soğanı yemeklik doğrayıp zeytin yağında kavuralım havucu ve sarımsağı ilave edip 4 dakika kadar kavurmaya devam edelim kıymayı da ekleyip renk alana kadar kavurmaya devam edelim.
  7. Son olarak rendelenmiş domates ve baharatları da ekleyip kısık ateşte pişirelim yağlı kağıt serili fırın tepsisine yapacağınız Alanya'nın büyüklüğü kadar beşamel sosu sürelim.
  8. Üzerine sırasıyla patlıcan dilimleri kıyma harcı beşamel sos ve rendelenmiş kaşar peyniri ekleyelim en üst katı için biraz beşamel ve kaşar peyniri patlıcan dilimleri bitene kadar tekrarlayalım.
  9. Önceden ısıttığımız fırında pişirdikten sonra sıcak bir şekilde servis edelim.


Patlıcan Lazanya Sunumları:

Patlıcanlı lazanya tarifini sunum yaparken servis tabağı kullanmanıza en doğru seçim olacaktır. Lazanya tarifinin yanına içecek sağlık ve mezeler ile sunum yapmanız daha doğru ve güzel olacaktır. Lazanya zaten doyurucu bir yemek olduğundan dolayı ek olarak ana yemek yapmanızı gerektirmez.


Patlıcan Lazanya Daha Nefis Yapacak Lezzet Önerileri?

Lazanya tarifinizi Daha lezzetli yapabilmek için dilerseniz lazanya tarifi nin diğer çeşitlerinden de yararlanabilirsiniz. Daha farklı lezzetler istiyorsanız. Daha farklı tarifler deneyerek damak zevkinize daha uygun ve daha lezzetli tarifler bulabilirsiniz.

Patlıcan Lazanya Kaç Kalori?

Patlıcanlı lazanya kalori açısından bir porsiyonu 276 gram olup 428 kaloriye denk gelmektedir.


Patlıcan Lazanya Faydaları Nelerdir?

Patlıcanın vitamin ve mineral içeriği oldukça geniştir C vitamini k vitamini B6 vitamin, magnezyum, fosfor, bakır, folik asit potasyum ve daha pek çok kaynak mevcuttur. Patlıcanların güçlü kemikler oluşturmaya annem isem tonlarını azaltmaya ve bir işi artırmaya yardımcı olabilirse de dahil olmak üzere benzersiz bir sağlık yararları yelpazesine sahip olduğu bilinmektedir. Patlıcan din ayrı kilo verme diyabet yöntemi kardiyovasküler sağlığı iyileştirme ve sindirim sistemini düzenlemeye gibi pek çok sağlık yararı bulunmaktadır. Patlıcanlar aynı zamanda kalp sağlığınızı iyileştirmek size yardımcı olur bunun nedeni ise liflerin sindirim sisteminizin safrası ile bağlayarak vücudumuzun emdiği kolesterol miktarını düşünmesidir. Beslenmenizde yeterli miktarda Demir almamak sağlığınız için çok tehlikeli olabilir bazı durumlarda demir eksikliği vücudunu da oksijen taşımak için yeterli sağlıklı kırmızı kan hücrelerinin bulunmamasından kaynaklanan genel yorgunluk ve halsizlik hissi ile karakterize anemiye neden olabilir Demir içeriği yüksek patlıcan gibi yiyecekler yemek kansızlık gibi sağlık koşulları ile mücadeleye yardımcı olabilir.

Patlıcan Lazanya Püf Noktaları?

Patlıcanlı lazanya tarifi nine nine motif noktası beşamel sosumuzu topaklanmaması için çırpma teli ile sürekli karıştır malsınız ve soğuk süt kullanmanız gereklidir kıvamı soğudukça koyulaşırsa biraz daha sütü ekleyerek açabilirsiniz.