En Lezzetli Garnitürlü Patates Püresi Tarifi - YEMEK EGİTİMCİN

En Lezzetli Garnitürlü Patates Püresi Tarifi

Garnitürlü Patates Püresi Tarifi -Garnitürlü Patates Püresi Nasıl Yapılır?  

 Garnitürlü Patates Püresi Malzemeleri:

  • 6 tane orta boy haşlanmış patates
  • 1 kavanoz garnitür
  • Bir kavanoza mısır
  • Bir çay bardağı süt
  • 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 50 gram margarin veya tereyağı
  • Tuz

Garnitürlü Patates Püresi Yapımı:

  1. Tarife başlamak için öncelikle bir tencerenin içerisine su alalım ve suyu kaynatmaya başlayalım daha sonra kaynamış suyun içerisine patatesleri atalım ve patatesleri haşlayalım.
  2. Hemen sonra haşlanmış patatesleri çatal yardımı ile topak olmayacak şekilde iyice ezelim Daha sonra fırına vereceğimiz tepsiye ezdiğimiz patatesleri dökelim ve içine süt, 1 su bardağı kaşar peyniri, tuz ve margarini koyup tekrar homojen hale gelene kadar ezelim.
  3. Hemen sonra patatesleri tepsiye bastırarak döşeyelim daha sonra suyu süzülen Mısır ve garnitürü patateslerin üzerine dökelim garnitürleri üzerine 1 su bardağı kaşar peyniri serpelim.
  4. Hemen ardından üzerine tereyağı veya margarin parçacıkları ekleyelim 250 derecelik fırında pişirmeye başlayalım.
  5. Daha sonra üzeri kızarana kadar pişirelim ve piştikten sonra servis edelim.

Garnitürlü Patates Püresi Daha Nefis Yapacak Lezzet Önerileri:

Garnitürlü patates püresi tarifi Daha lezzetli yapabilmek için dilersen üzerine farklı malzemeler ekleyip çıkartarak tarifinizi daha lezzetli yapabilirsiniz. Kumpir e benzeyen tadıyla içerisine kumpirde eklenen malzemelerden ekleyerek kumpiri aratmayan bir tat elde edebilirsiniz.


Garnitürlü Patates Püresi Yanına Ne Gider?

Garnitürlü patates püresi tarifinin yanına sitemizde bulabileceğiniz soğuk çay tariflerini deneyebilirsiniz. Yanına istediğiniz yemekler ile meze veya salata olarak da servis edebilirsiniz Bu tarifiniz sizin sofralarınıza zenginlik katacaktır.


Garnitürlü Patates Püresi Kaç Kalori?

Bir porsiyonu yaklaşık olarak 491 kcal kaloridir. Patatesin nişasta içeriği yüksektir çok fazla ve sık tüketilmemelidir özellikle diyabetli hastalar uzak durmalıdır.


Garnitürlü Patates Püresi Püf Noktaları?

  • Garnitürlü patates püresi tarifinin yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta patatesleri üzerine geçecek şekilde su ekleyip bıçak yardımı ile çizikler atarak haşlayabilirsiniz patatesleri kolay haşlamanın diğer yönetimi ise patatesleri soyup küp küp doğradıktan sonra üzerini geçecek kadar suya ekleyerek haşlamaktır.
  • Dikkat etmeniz gereken diğer nokta patatesleri haşladıktan sonra sıcaklığını kaybetmeden hemen tereyağını ve kaşar peyniri ile karıştırılmalıdır.
  • Bir diğer nokta ise üzerinde garnitür ve kaşar kaplayacak şekilde eklenmelidir.
  • Son olarak üzerine daha iyi kızarması ve parlak durması için tereyağı veya margarin koymalısınız.