Fırında Pratik Tavuk Kanadı Tarifi - Fırında Pratik Tavuk Kanadı Nasıl Yapılır? - YEMEK EGİTİMCİN

Fırında Pratik Tavuk Kanadı Tarifi - Fırında Pratik Tavuk Kanadı Nasıl Yapılır?

Fırında Pratik Tavuk Kanadı Tarifi - Fırında Pratik Tavuk Kanadı Nasıl Pişirilir?  

Fırında Pratik Tavuk Kanadı Malzemeleri:

  • 1,5 kilo tavuk kanadı
  • Bir çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım tatlı kaşığı karabiber
  • Yarım tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Tuz
  • 2 diş sarımsak
  • Bir su bardağı su


Fırında Pratik Tavuk Kanadı Yapımı:

  1. Pratik tavuk kanadı tarifine başlamak için öncelikle tavukların kanatlarını güzelce yıkayalım daha sonra suyunu iyice süzdükten sonra Son kez bir kez daha durulayalım.
  2. Hemen ardından uygun bir kapta zeytinyağı karabiber kimyon kekik kırmızı toz biber ve ezilmiş sarımsağı alarak güzel bir şekilde muayene edelim burada dikkat etmemiz gereken bir nokta vardır kabın ağzının kapalı olmasına dikkat etmeniz gerekmektedir.
  3. Daha sonra yapmanız gereken şey marinelediğimiz tavuk kanatlarımızı buzdolabına kaldırarak yaklaşık 2 saat dinlenmeye bırakmaktır olmazsa olmaz bir noktadır Bu şekilde tavuklarımız daha lezzetli olacaktır.
  4. Hemen ardından 2 saat boyunca  buzdolabında beklettiğimiz tavuk kanatlarını buzdolabından alarak fırın ızgarasında düzenimi fırına koyalım.
  5. Daha sonra fırın tepsisini su ekleyerek önceden ısıttığımız 200 derece fırında yaklaşık 45 dakika kadar tavuk kanatlarını pişirelim.
  6. Son olarak pişen tavuk kanatlarımızı alarak dilediğimiz şekilde süs dedikten sonra servis edebiliriz.


Fırında Pratik Tavuk Kanadı Daha Nefis Yapacak Lezzet Önerileri?

  • Tavuk kanadınızı Daha lezzetli hazırlamak için diğer tariflerden yararlanabilirsiniz bu tarihlerden bir tanesi fırında patates yemeği ile tavuk kanadı tarifinizi denemektir.
  • Kremalı limonlu farklı sosuyla fırın değil de tavada çok hızlı hazır olabilen bir tavuk kanadı tarifi de hazırlayabilirsiniz.
  • Tavuk kanadını bol soslu seviyorsanız bol soslu tavada hazırlanan tavuk kanadı tarifini de deneyebilirsiniz.

Fırında Pratik Tavuk Kanadı Kaç Kalori?

6 tane tavuk kanat kalori bakımından yaklaşık olarak 210 kaloriye denk gelmektedir.


Fırında Pratik Tavuk Kanadı Faydaları Nelerdir?

Tavuk kanadının sağlığa birçok yararı bulunmaktadır Bu yaralılardan bazıları şu şekildedir. Öncelikle vitaminler mineraller ve diğer maddelerin varlığıdır tavuk eti aktif bir yaşam tarzına öncülük eden insanlar için özellikle önemli olan proteinler bakımından zengindir. Tavuk kanadının içerisinde özellikle magnezyum bulunmaktadır magnezyum kalbin normal çalışması için gerekli bir mineraldir. Bu ürün diyet yemeği olarak da kabul edilebilir ve yüksek kalori değildir. Bu nedenle kilo kaybı sırasında da tüketilebilecek yiyeceklerden bir tanesidir.

Fırında Pratik Tavuk Kanadı Püf Noktaları?

  • Tavuk kanadı tarifini hazırlarken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar mevcuttur. Bu noktalardan ilki tavuk etlerini lezzetli olması en önemli noktalarından bir tanesi marine etkimektir. Bunun içinde ağzı kapalı bir kapta tavuğu ne kadar uzun süre marina ederseniz o kadar çok sosunu içine alacak ve lezzeti artacaktır. Bu nedenle tavuk etini sosun içerisinde olabildiğince uzun bir süre tutarak pişirmeniz gerekir. Bu sayede dışı çıtır çıtır içinde yumuşacık et elde edeceksiniz.
  • Tavuk kanadı tarifi hazırlarken dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta da ızgaranın altına tepsi koymamızı sebebi kanatların yağının ona damlaması için ancak boş bir tepsi koyduğunuzda damlayan yağlar yanacak ve kötü bir koku oluşturacaktır. Bunu önlemek için de ızgaranın altındaki tepsiye bir su bardağı  su koymanız gerekmektedir.
  • Tavuk kanadı hazırlarken dikkat etmeniz gereken son nokta tavuk kanatlarınızın yanına fırında elma dilim patates patates püresi babagannuş salatası ya da dilediğiniz herhangi bir salata ya da meze tarifi yapabilirsiniz yemeğiniz bu şekilde çok daha lezzetli olacaktır.