Pankek Tarifi - Pankek Nasıl Yapılır? - YEMEK EGİTİMCİN

Pankek Tarifi - Pankek Nasıl Yapılır?

Pankek Tarifi -  Pankek Nasıl Yapılır?

Bugün sizlere evde pankek tarifini adım adım sizlere anlatacağız. Pankek tarifleri yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Pankek bir Kişilik yapmak isterseniz eğer malzemeleri ölçülü bir şekilde azaltabilir veya pankeki 3 kişilik yapmak isterseniz malzemeleri dengeli bir şekilde arttırabilirsiniz.


Pankek Malzemeleri:

  • 2 yumurta
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 buçuk su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu


Pankek Hamuru Nasıl Hazırlanır:

  1. Tarife başlamak için öncelikle yapmanız gereken hamuru hazırlamak için bir mayonez kabı almak.
  2. Hamuru yapmak için aldığınız mayonez kabının içerisine 2 yumurta ve 2 yemek kaşığı toz şeker ekleyerek iyice karıştırıp iki katına çıkana kadar mikser yardımıyla çırpın.
  3. Hemen ardından mayonez kabı içerisinde çıktığınız şeker ve yumurtanın üzerine sütü de ekleyin ve tekrar çırpın.
  4. Pankek hamurunun devamı için yapmanız gereken diğer şey yumurta süt ve şeker karışımının üzerine katı malzemeler yani un şekerli vanilya ve kabartma tozunu da ekleyerek son kez güzel bir şekilde çırpın.

Pankek Yapılışı:

  1. Pankek hamurunu hazırladıktan sonra artık pişirme aşamasına geçebilirsiniz pişirme aşamasına geçmek için hazırladığınız pankek hamurunu bir kenara alın.
  2. Hemen ardından ben kekleri pişirmek için bir tava alıp ocağa koyun ve fırça yardımı ile tavanın altını çok az pankeklerin yapışmaması için yağlayın.
  3. Pankekleri pişirmek için yağladığınız tavayı ocağa alın ve altını açın tava ısındıktan sonra pankek hamurundan bir yemek kaşığı alıp tabanın içerisinde üç dört tane aynı anda pankek pişirin.
  4. Pankeklerin hepsinin arkası ve önü kızarmış bir şekilde olacak pişen pankekleri tavadan çıkartıp tekrar aynı şekilde tavaya koyup bütün hamur bitene kadar aynı işlemi uygulayın.
  5. Punkek hamurlarından hepsine aynı işlemi uyguladıktan sonra güzel bir servis tabağına pankekleri dizin dilerseniz bu şekilde servis edebilirsiniz fakat krem şanti ile süsleyip ve üzerine çeşitli dekor ürünleri ve meyvelerle de süsleyerek servis edebilirsiniz.


Pankek Fırında Pişer Mi?

Pankek hamuru çok kısa bir sürede pişen hamur olduğu için fırında olması mümkün değildir fırında yapılmaya çalışılırsa hamur hem çok hızlı piştiğinden hem de ince olduğundan dolayı yanar ve çöpe gider.


Pankek Faydaları Nelerdir?

Pankek aman ürünü olduğundan dolayı içerisindeki karbonhidrat sayesinde yüklü karbonhidrat içerdiği için tüketilmesinde bir zarar görünmeyen yiyeceklerdendir ayriyeten tüketirken üzerinde bal krema pekmez peynir gibi kahvaltılık ürünleri ile ve çeşitli meyveler muz kivi mandalina çilek böğürtlen ahududu gibi meyvelerle de tüketildiği için herhangi bir sağlık sıkıntısı olmayan yiyeceklerden bir tanesidir dilerseniz pankek yaparken un yerine buğday unu kullanabilir ve şeker yerine de pekmez veya bal kullanarak daha sağlıklı bir hale getirebilirsiniz.

Pankeki Daha Güzel Yapacak Öneriler:

Pankek kalıbı veya pankek aparatı kullanarak daha güzel yapabilirsiniz. Bunun yanında ise pankek tavası kullanarak yaparak hem ölçülü hem de daha lezzetli olabilir. Buna katkı olarak üzerine krem şanti çikolata bal reçel çeşitli sürülebilir ürünleri meyveleri çikolata sonuçları dondurma gibi ürünlerle süsleyerek Daha lezzetli hale getirebilirsiniz ama Benim tavsiyem çikolata ve üzerine kivi muz çilek böğürtlen ve ahududu gibi meyveleri kullanarak onların üzerine de krem şanti veya dondurma ekleyerek üzerlerini de damla çikolata ve beyaz Damla çikolatalarla süsleyerek servis etmek daha mantıklı ve daha lezzetli olacağını düşünüyorum.


Pankek Besin Değerleri Nelerdir?

Pankek içinde un, şeker ve yumurta gibi şeyler bulunuyor. 100 gram pankekin İçinde yaklaşık 439 mg sodyum, 6 gram yağ, 28 gram karbonhidrat, 59 mg kolesterol, 132 mg potasyum gibi değerleri mevcuttur. 


Pankek Çeşitleri Nelerdir?

Pankek çeşitleri birden çok çeşide ayrılan bir tatlı türüdür. Bunlardan bazıları damla çikolatalı pankek, muzlu pankek, mısır unlu pankek, pankek çikolatalı, çilekli mini pankek, pankek çikolata sosu ve ballı muzlu pankek gibi birden çok çeşide ayrılıyor. 


Pankek Kaç Kalori?

Pankek kalori miktarı diğer tatlılar gibi ağır bir tatlı olmasının yanında diyette olanların tüketmesini tavsiye etmeyiz. İçinde bol miktarda bulunan şeker ve hamurdan dolayı sadece kilo aldırabilme özelliği bulunsa da doktorunuza veya diyetisyeninize sormadan tüketmenizi tavsiye etmeyiz. 100 gram pankekin içinde yaklaşık olarak 222 kcal kalori bulunuyor.


Bu tarz tatlı tarifleri için üst tarafta bulunan yemek eğitimcin sitemizin Tatlı ve pasta kategorimize gidip bakabilirsiniz.

Daha fazla yemek tarifi için sitemizde bulunan börek, et yemekleri ve diğer tüm kategorilerimize bakabilirsiniz.