En Güzel Krep Tarifi - Krep Nasıl Yapılır? - YEMEK EGİTİMCİN

En Güzel Krep Tarifi - Krep Nasıl Yapılır?

Krep Tarifi - Krep Nasıl olur?  

Bu gün yine bir alman yemeği ile geldik kahvaltıda sıkça yaptığımız krep tarifi kökeni Almanya'dır. Sizlere vereceğimiz krep tarifi 2 kişiliktir


Krep Malzemeleri:

  • Malzemeler
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı un
  • Yarım su bardağı su
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Kızartmak için bir miktar yağ

Krep Yapımı:

  1. Tarife başlamak için öncelikle bir çırpma kabına yumurtaları alıp güzelce çırpalım ardından süt su un ve tuzu da ekleyip iyice çırpalım.
  2. Hemen sonra krep tavasında veya normal bir tavaya bir kepçe kadar dökelim tavada hiç etmiş şekilde dağıttıktan sonra iki tarafı da kızarınca tavadan alalım bütün harcı bu şekilde pişirelim.
  3. Pişirdikten sonra istediğiniz gibi süsleyerek servis edin.

Krep Daha Nefis Yapacak Lezzet Önerileri:

Krep tarifini Daha lezzetli yapabilmek için dilerseniz tuzsuz yapabilirsiniz bu şekilde içerisine reçel veya çikolata sürerek tüketebilirsiniz. Tuzlu sevenler ise içerisine peynir ekleyerek sarıp tüketilmesi Daha lezzetli olacaktır.

Son olarak veya süte alerjiniz varsa içerisine süt eklemeden de tüketebilirsiniz.


Krep Kaç Kalori?

Orta boy büyüklükteki Bir porsiyon sade krep 187 kaderidir orta büyüklükteki 1 adet krep kalorisi ise 93 kaloridir.

Krep Püf Noktaları?

Krep pişirirken önemli konu ocağın sıcaklığı ısıyı öyle ayarlamanız gerekir ki ne pişme süresi uzasın nede döktünüz gibi yansın eğer hamuru döktüğünüz anda daha yayılıp suyunu çekmeden yanıyorsa sıcaklık çok yüksek demektir bunu zaten istemeyiz ama eğer sıcaklık çok az ise bu defa pişme süresi uzar ve krep sert olur genelde ilk pişen krep biraz daha uzun sürer 1. 2. veya daha sonrakiler hemen hemen eşit sürede daha hızlı pişerler hamuru aldıktan sonra kısa süre içerisinde suyunu çektiği anda hemen çevirebilirsiniz bunun için ucu ince silikon spatula kullanmayı tercih edin zamanla tecrübe ile ilgili Uygun kumandadaki hamuru uygun sıcaklıkta hızlı pişirebildiğinizi siz de göreceksiniz.