Tandır Ekmeği Tarifi - Tandır Ekmeği Evde Nasıl Yapılır? - YEMEK EGİTİMCİN

Tandır Ekmeği Tarifi - Tandır Ekmeği Evde Nasıl Yapılır?

En Kolay Tandır Ekmeği Tarifi - Tandır Ekmeği Nasıl Yapılır?  

Bugün evde tandır ekmeği yapımını adım adım tüm detayları ile sizlere anlatacağız. Tandır ekmeği açma makinası kullanarak daha kolay yapabilirsiniz. tandır ekmeği içinde ne var sorusuna tüm detayları ile aşağıdan bakabilirsiniz.


Tandır Ekmeği Malzemeleri:

  • 5 kilo un
  • 1 paket kuru maya
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • Yeterli kadar ılık su


Tandır Ekmeği Yapımı:

  1. Tandır ekmeği tarifine başlamak için öncelikle mayayı ılık suda güzelce dağıtmadan eritelim.
  2. Hemen ardından mayanın üzerine yavaş yavaş unu ekleyip karıştırmaya başlayıp hamur elde edelim,
  3. Tuz ve şekeri de ekleyip güzelce yoğurduktan sonra hamuru bir süre dinlendirelim.
  4. Ardından tandırı güzelce yıkadıktan sonra (odun köz halindeyken) hazırladığınız hamurdan istenen büyüklükte parçalar koparın,
  5. Hemen sonra hazırlamış olduğumuz hamuru oklava yardımıyla açın ve tandırın duvarına tek hamle ile ekmeği yapıştırın,
  6. Güzelce kızardıktan sonra ekmeğin alt kısmından tutup çektikten sonra afiyet ile yiyebilir veya servis edebilirsiniz.


Tandır Ekmeği Faydaları Nedir?

Tandır ekmeği hamur ürünü olmasına rağmen gayet sağlıklı bir ekmektir. Şeker hastalarının yiyebileceği tek ekmektir. Ne kadar yenilirse yenisin kesinlikle midede hamurla Şaşmaz ve mide sularının aldığı için mideden rahatsız olanların gönül rahatlığı ile bildiği tek ekmektir. Buna ek olarak da içinde hiçbir bakteri türü ürüyemez.


Tandır Ekmeği Püf Noktaları?

Tandır ekmeğinin çok fazla bir püf noktası yoktur dikkat etmeniz gereken birkaç noktası mevcuttur sadece. Bu noktalardan bir tanesi hamur mayalama aşamasıdır. Hamur mayalanırken üzerini güzelce kapatıp dinlendirdikten sonra dikkatli bir şekilde hamuru açmamız gerekiyor. Dikkat etmeniz gereken en önemli nokta ise ekmeği pişirilirken tandıra tek hamleyle yapıştırmanız gerekmektedir. Bu noktalara dikkat ederseniz ekmeğiniz çok lezzetli olacaktır.


Tandır Ekmeği Sunumları:

Tandır ekmeğinin sunum yaparken aslında çok da bir numarası yoktur. Yapmanız gereken tek şey ekmeği güzelce ve göze hitap edecek şekilde keserek güzel bir ekmek veya servis tabağına yerleştirmektir.


Tandır Ekmeği Daha Nefis Yapacak Lezzet Önerileri?

Tandır ekmeğini Daha lezzetli yapabilmek için yapmanız gereken şey çok basit aslında. Tandır ekmeğini etli olarak yaparsanız ekmeğiniz Daha lezzetli olacaktır. Bu tarif genellikle Özel günlerde yapılmaktadır. Tadı da çok lezzetlidir tandır ekmeğini Daha lezzetli yapabilmek için içerisine et ekleyebilirsiniz.


Tandır Ekmeği Çeşitleri:

Tandır ekmeği çeşitlerinden en çok tercih edilen tariflerden bazıları şu şekildedir.


  • Tandır ekmeğinden börek,
  • Tandır biberli ekmek,


Tandır Ekmeği Kaç Kalori?

Tandır ekmeği kalori bakımından oldukça ağır bir ekmek tarifi olduğundan dolayı 100 gram tandır ekmeği yaklaşık olarak 282 kcal kalori bulunuyor. Tandır ekmeği besin değeri açısından ise içinde bol miktarda karbonhidrat ve kalori bulunduruyor. Tandır ekmeği karbonhidrat açısından zengin bir ekmektir.