En Kolay Çubuk Pişi Tarifi - Çubuk Pişi Nasıl Yapılır? - YEMEK EGİTİMCİN

En Kolay Çubuk Pişi Tarifi - Çubuk Pişi Nasıl Yapılır?

Çubuk Pişi Tarifi - Evde Çubuk Pişi Nasıl Yapılır?  

Çubuk Pişi  Malzemeleri;

  • Bir çay bardağı süt
  • Bir tane yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir
  • Bir çay bardağı beyaz peynir
  • 10 dal maydanoz
  • Bir paket kabartma tozu
  • İki buçuk su bardağı un


Çubuk Pişi Kızartmak için;

  • Bir çay bardağı sıvı yağ


Çubuk Pişi  Yapımı:

  1. Orta büyüklükteki bir karıştırma kabına süt yumurta ve tuzu olarak tanıştıralım üzerine rendelenmiş kaşar peyniri, beyaz peynir, maydanoz, kabartma tozu ve unu ilave ederek karıştıralım, 
  2. Biraz karıştırdıktan sonra hamurumuzu yoğurmaya başlayalım ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim.
  3. Daha sonra pişirme kağıdında dan bir parça olarak tezgah üzerine sürelim ardından yoğurduğumuz hamurumuzu pişirme kağıdımızın ortasına alalım elimizde biraz bastırdıktan sonra tekrar pişirme kağıdının üzerine kapatarak merdane yardımıyla hamurumuzu yarım santim kalınlığında açalım.
  4. Daha sonra hamurumuzu pizza ruleti yardımı ile ince uzun şeritler halinde dilimleyelim. Sağ ve soldaki hamur parçalarımızı bir kenara ayıralım ve kalan şehitlerimizi birbirine eşit olacak şekilde 3 parçaya keselim.
  5. Ayırdığımız hamur parçalarını da diğerleri ile aynı boyutta olacak şekilde keselim tavanımız alıp kızarttığımız yanınıza çubuk pişen elimizi alarak kontrollü şekilde kızartalım.
  6. İki tarafı da güzelce kızaran pişileri kağıt havlu serdiğimiz tabağımıza alarak servis edin.


Çubuk Pişi Sunumları:

Çubuk kişileri servis ederken için seçimine dikkat ederek tabağınıza düzgünce yerleştirerek servis edelim buna ek olarak Çubuk kişileri servis ederken üzerinden dereotu veya maydanoz gibi malzemeler ile süsleyerek servis edelim.


Çubuk Pişi Daha Nefis Yapacak Lezzet Önerileri?

Çubuk pişi tarifini Daha lezzetli yapmak için Çubuk kişilerinizi istediğiniz malzeme ekleyerek veya çıkartarak çabuk dişlerinizi damak zevkinize hem daha uygun hem de daha lezzetli bir hale getirmiş olursunuz.

Çubuk Pişi Faydaları Nelerdir?

Pişi normalde sağlığa zararlı bir yiyecektir fakat bu tarihimizin içerisinde bol miktarda peynir ve yararlı yiyecekler bulunmaktadır bu yüzden sağlığa bir zararı yoktur fakat diyet yapıyorsanız onun yerine buğday unu kullanarak tarifimizi Daha lezzetli bir hale getirebilirsiniz.

Çubuk Pişi Püf Noktaları?

Bu pişi tarifini hazırlarken malzemelerin taze olmasına dikkat etmelisiniz. Dikkat etmeniz gereken diğer nokta  doğru mayalanma için ve tarifenizin lezzetli olması için malzemelerin oda sıcaklığında olması gerekmektedir. Son olarak pişilerinizi kızartırken ara sıra kontrol ederek kızartmalı ve yakmamaya Özen göstermelisiniz.