En Kolay Elmalı Dondurma Tarifi - Elmalı Dondurma Nasıl Yapılır? - YEMEK EGİTİMCİN

En Kolay Elmalı Dondurma Tarifi - Elmalı Dondurma Nasıl Yapılır?

Elmalı Dondurma Tarifi - Elmalı Dondurma Evde Nasıl Yapılır?    

Bugün sizlere evde yapabileceğiniz ev yapımı elmalı dondurma tarifini tüm detayları ile sizlere vereceğim. Evde elma dondurma yapmaya başlamadan önce sağlığınız içim elma dondurma yapacağımız yerin temiz olması ha mutlaka özen göstermenizi tavsiye ederiz.


Elmalı Dondurma Malzemeleri:

  • 4 tane elma (ekşi olursa daha iyi olur),
  • Bir çay bardağı kadar kakao,
  • 2-3 yemek kaşığı süt tozu,
  • Yarım çay bardağından biraz fazla süt,
  • Bir buçuk çay bardağı kadar bal,

Elmalı Dondurma Yapımı:

  1. İlk olarak kesme tahtası ve bıçak yardımıyla elmaları küçük parçalar halinde keselim,
  2. Elmaları kestikten sonra ocağa koyduğumuz tencerenin içine ekleyip üzerine su ekleyelim,
  3. Üzerine su ekledikten sonra ocağın altını yakıp elmalar yumuşayana kadar haşlayalım,
  4. Ardından bir karıştırma kabına süt, kakao ve süt tozunu ekleyip dengeli bir şekilde dışarıya taşırmadan karıştıralım,
  5. Tencereye yumuşamaya bıraktığımız elmaları robot veya blenderden geçirelim,
  6. Robot veya blenderden geçirdik daha sonra bir süre ılımaya bırakalım,
  7. Ilıdıktan sonra üzerine kakaoyu ve balı da ekleyip yavaş yavaş karıştıralım,
  8. Ardından dondurma makinesini çalıştırdıktan sonra makinenin içine hazırlamış olduğumuz karışıma dengeli ve yavaş bir şekilde boşaltırım,
  9. Dondurma makinesinde olan karışımımız kıvam alıncaya kadar bekleyelim,
  10. Son olarak makine kıvam almasını beklediğimiz dondurmanın kıvam almasını bekledikten sonra dondurmamızı makineden alıp kase, bardak veya dondurma kalıplarına boşaltıp servis edebilir veya afiyetle yiyebilirsiniz.

Elmalı Dondurma Sunumları:

Elmalı dondurma tarifini sunum yaparken dikkat etmeniz gereken bir kaç nokta mevcuttur. Bu noktalardan bir tanesi Tabak seçimidir. Tabak seçimine dikkat ettikten sonra dondurma ve süslemelerden sonra servis edebilirsiniz.


Elmalı Dondurma Daha Nefis Yapacak Lezzet Önerileri?

Elmalı dondurma tarifini daha lezzetli yapabilmek için isteğinize bağlı olarak içerisine farklı malzemeler ekleyerek kendi damak zevkinize uygun bir dondurma elde edebilirsiniz. Son olarak diğer dondurma çeşitlerinden yararlanarak daha farklı ve lezzetli dondurmalar elde edebilirsiniz.

Elmalı Dondurma Faydaları Nelerdir?

Dondurma diğer tatlıları göre daha faydalı bir tatlıdır. Özellikle evde yapacağınız dondurma tarifleri meyveli olanları yüksek miktarda kalsiyum protein ve çeşitli vitaminlere sahiptir. Buna ek olarak hem çok lezzetli hem de kalorisi düşük olan bu tatlı hem yapımı kolay hem de sağlığınıza gayet yararlıdır.

Elmalı Dondurma Püf Noktaları?

  • Elmalı dondurma tarifinin en önemli püf  noktalarından bir tanesi elmaları doğradıktan sonra iyice suyunu süzdüğünüze Emin olmalısınız.
  • Dikkat etmeniz gereken diğer nokta olmuş veya dondurma makinamız yoksa elmaları kaynattıktan sonra bütün malzemeleri muhallebi gibi pişirdikten sonra blendırdan geçirebilirsiniz ardından dondurucuda ara sıra karıştırarak dondurarak servis edebilirsiniz.
  • Dikkat etmeniz gereken son nokta dondurma tarifini yaptıktan sonra malzemeleri güzelce blenderden geçirip pürüzsüz bir kıvam elde etmelisiniz dondurma tamamen hazır olduktan sonra ise güzelce süsleyerek servis etmelisiniz.