En Güzel Popcake Tarifi - Popcake Nasıl Yapılır? - YEMEK EGİTİMCİN

En Güzel Popcake Tarifi - Popcake Nasıl Yapılır?

Popcake Tarifi - Popcake Nasıl Olur?  

Herkese merhaba değerli makale okurlarımız bugün sizlere bugün evde kolaylıkla yapacağınız popcake mini keklerimizi yapacağız ama öncesinde mutfakta güvenlik önlemlerinizi ve temiz bir ortamda başlayalım. yapılan bu enfes tatlıyı birazdan anlatmaya başlayacağız her adımı dikkatlice okumayı ve beğenirseniz yorum yapmayı unutmayınız yavaştan tatlımızı nasıl Yapıyoruz işlemler nelerdir hepsini detaylıca püf noktalarıyla nelerdir anlatalım.


Popcake Malzemeleri:

  • 4 adet kakaolu baton kek,
  • 2 kutu krema 400 ml
  • Bitter çikolata (İsteğinize göre sütlüde olabilir)
  • Süsleme şekerleri, (Renkli olabilir)
  • Çöp şiş (20-30 tane) 

Popcake Yapımı:

  1. Tarife başlamak için öncelikle 4 adet hazır baton (kek) kekimizi bir kapta ufalayalım ve üzerine hazır kremamızı dökerek yoğurmaya başlayalım 
  2. Yoğurduğumuz harcı çok küçük olamayacak şekilde(ceviz gibi) minik minik toplar haline getirelim
  3. Hemen sonra uygun büyüklükteki tepsiye yağlı kâğıt serelim. 
  4. Üzerine kek toplarımızı koyup 20 dakika buzlukta dinlendirelim. Kek Toplarımız dinlenirken bitter çikolatalarımızı eritelim.
  5. Buzlukta dinlenmişi olan kek toplarımızı çöp şişlere batırıp 10 dakika boyunca buz dolabında dinlendirelim.
  6.  Daha sonra buzluktan çıkardığımız keklerimizi erittiğimiz çikolataya batırarak üzerini istediğiniz gibi süsleyip 5-10 dakika daha dinlendirip servise hazır hale getirelim. 


Popcake Sunumları:

Pop keklerinizi sunum yaparken dilerseniz keklerin izin üzerinden erittiğiniz çikolatayı kalanları da yine benmari usulü erittiğiniz beyaz çikolata ile süsleyebilirsiniz. Üzerine çeşitli malzemeler de ekledikten sonra keklerinizi kürdan batırıp kaselere yerleştirerek servis edebilirsiniz.


Popcake Daha Nefis Yapacak Lezzet Önerileri?

Tarifinizi Daha lezzetli yapabilmek için izin dışındaki çikolatada olduktan sonra yine benmari usulü erittiğiniz beyaz çikolatalı sıkma torbasına koyarak farklı desenler verebilirsiniz. Buna ek olarak renkli şekerlemeler ya da hazır pasta süsleri de sizlerin süsleme konusunda yardımcı olacaktır. Son olarak çektiğinizi çikolatayı başladıktan sonra toz Antep fıstığı Hindistan cevizi ya da fındık kırığına bastırabilirsiniz.


Popcake Kaç Kalori?

Bir porsiyon popcake kalori bakımından yaklaşık olarak 180 kaloriye denk gelmektedir.


Popcake Püf Noktaları?

Tarife hazırlarken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta kekleri hazır alabildiğiniz gibi evde kendiniz de yapabilirsiniz hatta ayırt optik etmediğiniz keklerinizi bu şekilde değerlendirebilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta ise keklerinizi dolapla dinlendirdiğinizde Daha lezzetli olacaktır. Dikkat etmeniz gereken Son nokta tüketmeyiniz keklerin izi çok fazla dışarıda bırakmamalısınız dışındaki benmari usulü erittiğiniz çikolatayı eriyecektir.