Çavdar Ekmeği Tarifi - Çavdar Ekmeği Nasıl Yapılır? - YEMEK EGİTİMCİN

Çavdar Ekmeği Tarifi - Çavdar Ekmeği Nasıl Yapılır?

En İyi Çavdar Ekmeği Tarifi - Çavdar Ekmeği Evde Nasıl Yapılır?  

Bugün sizlere evde çavdar ekmeği tarifini adım adım sizlere vereceğiz. Evde en güzel çavdar ekmeği yaparken dikkat etmeniz gereken noktaları sizler için aşağıda verdik. Tarife başlamadan önce ellerinizi ve tarifi yapacağınız yerin temiz olmasına sağlığınız için temiz olmasına özen gösterebilirsiniz.


Çavdar Ekmeği Malzemeleri:

  • Yarım kilo çavdar unu,
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ,
  • 1 paket kuru maya,
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker,
  • aldığı kadar ılık su,


Çavdar Ekmeği Baharatları:

  • 1 tatlı kaşığı tuz,


Çavdar Ekmeği Yapımı:

  1. Çavdar ekmeği tarifini başlamak için öncelikle yoğurma kabının içerisine bütün malzemeleri katın,
  2. Kattıktan sonra karıştırarak yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım,
  3. Hamurun içerisine suyu ve unu yavaş yavaş ekleyip yoğurduktan sonra üstünü örtüp mayalanmaya bırakalım,
  4. Mayalanan hamur kabardıktan sonra tekrar birkaç kez yoğurduktan sonra ekmeği pişireceğimiz yağlanmış kalıba hazırladığımız hamuru yerleştirelim.
  5. Kısa bir süre tekrar mayalanmasını bekleyelim ve ardından iyice kabardıktan sonra 180 derecelik fırında pişirmeye başlayalım,
  6. Ekmeğin üzeri kızarıp pişirildikten sonra kalıptan çıkartarak servis edebilir veya afiyet ile yiyebilirsiniz.


Çavdar Ekmeği Sunumları:

Çavdar ekmeği sunumu aslında çok basittir. Çavdar ekmeğini sunmak için tek yapmanız gereken ekmeği güzel ve göze hitap edecek şekilde dilimledikten sonra yine aynı şekilde güzel bir ekmek kabına yerleştirerek servis edebilirsiniz.


Çavdar Ekmeği Daha Nefis Yapacak Lezzet Önerileri?

Çavdar ekmeği tarifini Daha lezzetli yapabilmek için ekmeğin arasına çeşitli malzemeler ekleyerek hem daha doyurucu hem de daha lezzetli kılabilirsiniz.


Çavdar Ekmeği Faydaları Nelerdir?

Çavdar ekmeği çok sağlıklı bir ekmektir. Çavdar göğüs kanserinin etkilerini zayıflatarak vücut içerisinde tutulmasına önlerken Bir taraftan da vücudun kan dolaşımını etkili bir şekilde devam etmesini ve kalp ritim bozukluğu yaşayanlar da bu sorunun ortadan kaldırılmasına yardımcı olur. Ayrıca çavdar ekmeği içerisindeki yüksek lif oranı sayesinde sizi uzun süre tok tutarak kilo vermenize yardımcı olur. Çavdar ekmeğinin bilinen bir diğer faydası ise içerisinde diğer ekmeklerden daha yüksek lif içeriğine sahip olduğu için bu da kabızlık sorunları olanlar için yararlı olabilir.


Çavdar Ekmeği Püf Noktaları?

Çavdar ekmeği tarifini yaparken dikkat etmeniz gereken noktalardan bir tanesi hamurun güzel ve olması gerektiği gibi kabarması için hamurun malzemelerinin oda sıcaklığında olduğuna dikkat etmelisiniz. Dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta ise çavdar ekmeği pişirilirken fırının kapağı durmadan açılmamalıdır aksi halde ekmeğiniz kabarmaz. Son olarak dikkat etmeniz gereken nokta ise ekmek piştikten sonra ilk sıcaklığı çıkınca dinlemelisiniz aksi halde ekmek dağılabilir


Çavdar Ekmeği Çeşitleri:

Çavdar ekmeği çeşitlerinden bazılarını sizlere verecek olursak sırası ile çekirdekli çavdar ekmeği ve doğal çavdar ekmeği tarifi en çok tercih edilenlerden bazılarıdır. En çok tercih edilen diğer 2 çeşit ise çavdar ekmeği ekşi mayalı ve cevizli çavdar ekmeği tarifi en çok tercih edilen çeşitlerden bazılarıdır.


Çavdar Ekmeği Kaç Kalori?

Çavdar ekmeği kalori bakımından ağır bir ekmek çeşididir. 100 gram çavdar ekmeği yaklaşık olarak 259 kcal kaloridir. Çavdar ekmeği besin değeri ve içinde karbonhidrat, sodyum, kalori ve kalsiyum bakımından zengindir. Çavdar ekmeği protein açısından ise 83 kaloride yaklaşık 2.7 protein bulunuyor. Çavdar ekmeğini diyette çok aşırıya kaçmadan tüketebilirsiniz.