Çilekli Bisküvili Pasta Tarifi - Çilekli Bisküvili Damla Çikolatalı Pasta Nasıl Yapılır? - YEMEK EGİTİMCİN

Çilekli Bisküvili Pasta Tarifi - Çilekli Bisküvili Damla Çikolatalı Pasta Nasıl Yapılır?

Çilekli Bisküvili Pasta Tarifi -  Çilekli Bisküvili Pasta Nasıl Yapılır?

Bugün sizlere evde çilekli bisküvili pasta tarifini sırası ile anlatacağız. Her yazımızda olduğu gibi bugünde çilekli bisküvili pasta kalori bakımından ağır bir pastadır. çilekli çikolatalı bisküvili pasta tarifini tercih edecek olanlar için tarifimiz çok yakında gelecektir. Çilekli bisküvili pasta hakkında sorulan en çok soruları sizler için tüm ayrıntı ve detayları ile anlattık. Tarifi yaparken malzemelerin ölçülü ve dengeli koymaya dikkat edip tarifi adım adım uygulamanızı tavsiye ederiz.


Çilekli Bisküvili Pasta Malzemeleri:

  • 1 paket çilekli puding,
  • 3 buçuk su bardağı süt,
  • 1 paket kakaolu petitböre bisküvi,
  • 1 su bardağı süt,
  • Süslemek için çilek sosu,

Çilekli Bisküvili Pasta Yapımı?

  1. Tarife başlamak için öncelikle bir tencere alalım.
  2.  pudingi pişirmek için tencereye süt ve puding tozunu dökelim.
  3.  topak topak olmaması için süt ve pudingi ocağa almadan karıştıralım yaklaşık 10 dakika pişirelim ve ağzını kapatalım.
  4. Tarife devam etmek için bir bor cam veya fırın tepsisi alalım.
  5. Bir kat bisküvi dizelim süt ile ıslatalım üzerine puding dökelim bisküviler bitene kadar aynı işlemi uygulayalım.
  6. Son katına gelince pudingi dökelim Üzerine çilekleri dizmek için çilekleri önce bir kap alıp yıkayalım başlarını ayıklayıp güzel bir şekilde dikkatlice dilimleyip pastanın üzerini göze hitap edecek şekilde dizelim çileklerin üzerine de çilek reçeli veya özel çilek soslarından dökelim.
  7. Güzelce süsleyip hazırladığımız pastayı dolaba kaldırıp dinlendirelim ve servis tabaklarına alıp servis edelim.


Not: bisküvilerin aralarına çeşitli meyveler muz çilek kivi gibi meyveleri dilimleyip arasına koyabilirsiniz ayrıca pastayı süslerken krem şanti kullanabilirsiniz damla çikolata ile de hoş bir hava katabilirsiniz. Değişik şekillerde süslemek ve tadını daha güzel yapmak istiyorsanız eğer dediklerimize bakıp yapabilirsiniz. Süslemeyi nasıl yapacağınız ise tamamen sizin hayal gücünüze bırakıyoruz.


Çilekli bisküvili pasta yaparken hangi bisküvileri kullanabiliriz?

- Çilekli kremalı bisküvili pasta yapabilirsiniz,

- Çilekli kakaolu bisküvili pasta yapabilirsiniz,

- Çilekli pudingli bisküvili pasta yapıp kullanabilirsiniz.


Çilekli Bisküvili Daha Güzel Yapacak Öneriler:
Tarifimizin altında belirttiğim notlarda bisküvili pastaya daha hoş hava katacak önerileri eklemiş bulunmaktayız. Bunun yanında pastayı süslemek için değişik kalıplar ve süsler kullanabilirsiniz. Süslemek için damla çikolataları pastanın üzerine ve etrafına dengeli bir şekilde koyarsanız eğer hem tadı hem de görünümü daha güzel olacaktır.

Çilekli Bisküvili Pastanın Faydaları Nelerdir?
Bugün ki tarifimizin çok sağlıklı olduğunu söyleyemeyiz ama pudingi kendiniz yaparsanız ve bisküvileri de buğdaylı kullanırsanız meyveler ile çok sağlıklı bir tatlı olacaktır. Çilekli pasta içeriğinde bol miktar karbonhidrat olmasından dolayı size bir süre tokluk hissi vermektedir. Bütün bunların yanında çilekli bisküvili pasta size kısa bir süre enerji vermekte olup bir süre daha vücudunuzu dinç tutacaktır.

Çilekli Bisküvili Pasta Kaç Kalori?
Bir porsiyonun çilekli bisküvili pastanın içinde yaklaşık olarak 650 kalori bulunmaktadır. Çilekli bisküvili pasta içinde bol miktarda bulunan şeker ve şeker ürünlerinden dolayı kalori değerleri çoğu pasta gibi neredeyse bir birlerine eş değerdir.

Çilekli Bisküvili Pasta Kilo Aldırır mı?
Şekerli bir yiyecek olduğu için içerisinde ki karbonhidrattan dolayı fazla tüketildiği zaman biraz aldırabilir. Kilo aldırmanın yanında çok fazla tüketilirse ve kilo almak için yenilirse alacağınız kilo sağlıksız bir kilo olacaktır. Sağlık sız bir kilo olduğundan dolayı çeşitli sağlık sorunlarına yol açmanın yanına diyetisyeninize ve doktorunuza danışmadan hareket etmenizi tavsiye etmeyiz.

Bu tarz pasta ve tatlı tarifleri için yazının en üstünde bulunan yemek eğitimcin sayfasında bulunan tatlı ve pasta kategorimize gidip bakabilirsiniz.

Daha fazla yemek tarifi için sitemizde bulunan dünya mutfağı, çorba, börek, hamur işi, kahvaltı ve gastronomi dersleri kategorilerimize bakabilirsiniz.