Kepek Ekmeği Tarifi - Kepek Ekmeği Nasıl Yapılır? - YEMEK EGİTİMCİN

Kepek Ekmeği Tarifi - Kepek Ekmeği Nasıl Yapılır?

En İyi Kepek Ekmeği Tarifi - Kepek Ekmeği Ev Yapımı Nasıl Yapılır?  

En iyi kepekli ekmek tarifi için yapmanız gereken tüm her şeyi püf noktaları ile sizlere anlatacağız. Kepek ekmeği ev yapımı yapımına başlamadan önce sağlığınız için ellerinizi yıkamanızı tavsiye ederiz.


Kepek Ekmeği Malzemeleri:

  • 1 paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Yarım çay bardağı ılık su
  • 6 çay bardağı un
  • 2 su bardağı ılık su


Kepek Ekmeği Baharatları:

  • 1 tatlı kaşığı tuz


Kepek Ekmeği Yapılışı:

  1. Kepek ekmek tarifine başlamak için öncelikle kuru maya toz şeker ve yarım çay bardağı ılık suyu küçük bir kabın içerisinde iyice karıştırıp mayalanması için 15 dakika bekleyelim.
  2. 6 su bardağı unu ve tuzu derin bir kaba koyarak ortasını havuz gibi açıp kabaran mayayı ekleyelim ve 2 su bardağı suyu azar azar ilave ederek hamuru yoğuralım.
  3. Top şekli verip hafif yağlı bir kaba koyalım üzerine nemli bez örterek mayalanmaya bırakalım.
  4. Kabaran hamuru yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alalım ekmek şekli verelim Keskin bir bıçak ile üzerine çizikler atalım.
  5. Bir fırça ile su sürelim hafifçe un serpip nemli bir bez örterek yarım saat dinlendirelim.
  6. Son olarak önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirelim pişirdikten sonra dilimleyerek servis edin.


Kepek Ekmeği Sunumları:

Kepek ekmeği sunumu yaparken diğer ekmekler gibi ekmeği güzelce dilimleyip güzel ve göze hitap eden bir ekmek kabına yerleştirerek sunum yapabilirsiniz.


Kepek Ekmeği Kaç Kalori?

Kepek ekmeği kalori bakımından oldukça ağır bir ekmektir. 100 gram kepekli ekmeğin kalori miktarı yaklaşık olarak 247 kcal kaloridir. 1 dilim kepekli ekmek yaklaşık olarak 54 kcal kaloridir. 2 ince dilim kepekli ekmekte yaklaşık 108 kcal kalori bulunuyor. Kepekli ekmek besin değeri açısından içinde bol miktarda karbonhidrat, lif, sodyum ve potasyum bulunur


Kepek Ekmeği Daha Nefis Yapacak Lezzet Önerileri?

Kepek ekmeğini Daha lezzetli yapabilmek için yapmanız gereken şey ekmeğin yanına lezzetli malzemeler koyarak ekmekle birlikte tüketmektir.


Kepek Ekmeği Faydası?

Kepek ekmeği tam tahıllar grubunda yer almaktadır bu sebeple içerisinde bolca E ve B vitaminleri bulundurur ve besleyicidir. Kepek ekmeğinin diğer faydalarından bir tanesi posa ve lif bakımından oldukça zengindir bu zenginlik kepek ekmeğine tok tutucu bir özellik verir. Diğer bir faydası ise çiğnemesi zor bir ekmek olduğu için uzun süre çiğnemenizi sağlar ve bu da tok hissetmenizi sağlar.


Kepek Ekmeği Püf Noktaları?

Kepek ekmeği yaparken dikkat etmeniz noktalardan bir tanesi hamur hazırlanırken malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat etmelisiniz. Dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta güzelce kabarması için fırının kapağını açmalısınız. Son olarak dikkat etmeniz gereken nokta ekmek fırından çıktıktan sonra ilk sıcaklığı çıkınca dinlemelisiniz aksi halde ekmeğiniz dağılabilir.