Kolay Krem Şanti Tarifi - Krem Şanti Evde Nasıl Yapılır? - YEMEK EGİTİMCİN

Kolay Krem Şanti Tarifi - Krem Şanti Evde Nasıl Yapılır?

Krem Şanti Tarifi - Krem Şanti Nasıl Yapılır?

Krem şanti evde yapımı nasıl olacağını sizlere adım adım anlatacağız. Krem şanti hazırlanışı zor olsa da sizlere kolay bir şekilde anlatacağız. Krem şantili tatlılar ve pasta gibi bir çok çeşide ayrılıyor. Çoğu yazımız da tavsiye ettiğimiz gibi hijyen kuralları ve sağlığınız için ellerinizi yıkamanızı öneririz.


Krem Şanti Malzemeleri:

  • 3 adet yumurta beyazı
  • 1,5 çay bardağı toz şeker 
  • 1 paket vanilya
  • 4 yemek kaşığı su
  • 1/2 çay kaşığı tuz


Krem Şanti Yapımı:

  1. Krem şanti tarifene başlamak için öncelikle orta boy bir mayonez kabı aldıktan sonra içerisine yumurta beyazı ve tuzu aktaralım,
  2. Aldığımız mayonez kabının içerisine yumurta beyazlarını ve tuzu attıktan sonra mikser veya çırpıcı yardımı ile çırpmaya başlayalım,
  3. Mayonez kabının içerisinde ki yumurta akları ve tuzu mikserin orta ayarında yumurta beyazları kabarıp iki katına çıkana kadar yaklaşık üç dakika ile dört dakika arası mikser yardımı ile çırptıktan sonra bir cezve alıp içerisine su ve şeker ilave edelim,
  4. Cezvenin içerisine aldığımız şeker ve suyu güzelce erittikten sonra bu karışımı mayonez kabının içerisinde ki iyice çırpmış olduğumuz yumurta ve tuz karışımının üzerine eklemeye  başlamak için şeker ve su karışımını yumurta ve tuz karışımının üzerine ip gibi incecik yavaş yavaş dökelim ve dökerken karıştıralım.
  5. Malzemelerin iyice karışmasını sağlamak için kullanılan bir yöntemdir.
  6. Yumurta aklarının üzerine bütün şekerli su karışımını perdeleme yöntemi ile ekledikten sonra mikser ayarını yükseltelim.
  7. Mikser ayarını yükseltip iyice karıştırdıktan sonra vanilyayı da ekleyip çırpmaya devam edelim.
  8. Vanilyalı ekledikten sonra yaklaşık 7 ile 10 dakika arası çırpma işlemine devam edelim.
  9. Krem şanti iyice kıvam alıp katılaşınca buz dolabında yaklaşık 1 buçuk saat ile 2 saat arası dinlendirelim.
  10. Buz dolabında yaklaşık 1 buçuk ile 2 saat arası dinlendirmiş olduğumuz kremayı istediğiniz gibi kullanabilirsiniz.
  11. Tarifimizi bu kadar olmak ile birlikte isterseniz tatlı ve pastalarda dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz


Krem Şanti  Çeşitleri Nelerdir?

Krem şanti çok fazla çeşidi vardır temel olarak bu tarifle uygulanır isteğe göre de malzeme eklenerek meyveli çikolatalı muzlu çilekli gibi çeşitlere ayrılır.


Krem Şanti Kaç Kalori?

Krem şanti kalori bakımından ağır olması ile beraber tatlı ve pastalarda sık sık kullanılıyor. Krem şanti besin değeri ise içerisinde bol miktarda kolesterol, potasyum ve yağ bulunduruyor.


Krem Şanti Daha Güzel Nasıl Olur?

Krem şantiyi daha güzel yapmak için içerisine çikolata muz, çilek, kiv,, böğürtlen, frambuaz gibi meyve ve çikolata ekleyerek aramasını değiştirip daha lezzetli yapabilirsiniz.


Krem Şanti İle Neler Yapılabilir?

Krem şanti ile yapabileceğiniz en çok tüketilen 3 tarif vereceğiz.  Bunlar sırası ile krem şantili kek, krem şantili pasta, krem şantili ıslak kek olarak sizlere en çok yapılan tariflerden bazılarını bu şekildedir.


Krem Şanti Faydaları Nelerdir?

Krem şanti içerdiği yumurta nedeni ile protein ve kalsiyum içerir sağlığa zararı olmaz ev yapımı olduğu için de içerisinde katkı maddesi bulundurmaz krema protein ve kalsiyum açısından zengin bir yiyecektir ayrıca tariflerin yanına da çok yakışır.