Kuzu Pirzola Tarifi - Lezzetli Kuzu Pirzola Nasıl Yapılır? - YEMEK EGİTİMCİN

Kuzu Pirzola Tarifi - Lezzetli Kuzu Pirzola Nasıl Yapılır?

Kuzu Pirzola Tarifi - Kuzu Pirzola Nasıl Yapılır?

Bugün sizlere evde yapabileceğiniz mükemmel bir et yemeği tarifini vereceğiz. Sizlere vereceğimiz kuzu pirzola tarifini tüm detayları ile sizlere adım adım anlatacağız. Her yazımızda söylediğimiz gibi ellerinizi yıkamadan tarife başlamanızı tavsiye etmeyiz. 


Kuzu Pirzola Malzemeleri:

  • 9-10 adet kuzu pirzola
  • Tuz


Kuzu Pirzola Marine için;

  • Yarım çay bardağı zeytin yağı
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası


Kuzu Pirzola Baharatı:

  • Kekik, 
  • karabiber, 
  • pul biber


Kuzu Pirzola Yapımı:

  1. Tarife başlamak için öncelikle bir kap alalım içerisine zeytinyağı alalım.
  2. Zeytinyağının üzerine soğanları eklemek için başlarını kesik kabuklarını soyup doğrayalım ve karıştırma kabına ekleyelim,
  3. Sarımsakları bıçak ve kesme tahtası ile yardımı ile kabuklarını soyup soğanları doğradığımız gibi ince ince küçük parçalar halinde doğrayalım,
  4. Doğradığınız ince ince sarımsakları soğanların üzerine ekledikten sonra biber salçası, kekik, pul biber ve karabiber ekleyip karıştıralım,
  5. Hazırladığınız karışımın içerisine kuzu pirzolaları da ekleyip sosun içerisinde marine edelim,
  6. Kaba aldığımız etlerin üzerini streç film ile kapatarak birkaç saat boyunca buzdolabında dinlendirelim,
  7. Etleri pişirmek için bir tane fırın tepsisi alındıktan sonra fırın tepsisine pişirme kağıdı koyarak etleri dizelim. ,
  8. Etlerin üzerine kabın içerisinde kalan soslarında gezdirelim damak zevkinize göre tuzu da atalım, 
  9. Üzerine tekrar pişirme kağıdı kullanarak kenarları açılmayacak şekilde kapatalım,
  10. Kuzu pirzolayı fırına verdikten sonra 200 derecelik fırında yaklaşık 1 saat kadar pişirelim,
  11. Pişen etleri fırından alıp alüminyum folyo çıkardıktan sonra üzerlerini kızartmak için 5 dakika daha pişirelim,
  12. Üzeri kızaran kuzu pirzolayı tabağa koyduktan sonra servis edebilir veya afiyet ile yiyebilirsiniz.


Kuzu Pirzola Fırında Kaç Derecede Pişer? Kuzu Pirzola Fırında Kaç Dakikada Pişer?

Kuzu Pirzola fırında yaparken dikkat etmeniz gereken fırın ayarlarını sizlere kısa bir şekilde anlatacağız. Kuzu pirzolayı fırında pişirmeniz gereken sıcaklık 180 veya 200 derece olacaktır. Bunun yanında pirzolayı yaklaşık 1 saat kadar pişirmeye dikkat edin. Pişmesinin bitmesine yakın mutlaka gidip kontrol etmeyi unutmayın.


Kuzu Pirzola Marine Nasıl Edilir?

Kuzu pirzola marinesi için bütün malzemeleri bir kabın içerisine alıp karıştıralım üzerine etleri ekleyelim etleri içerisine alarak karıştırdıktan sonra streç filmle kapatıp 1 saat dinlendirin.


Kuzu Pirzola Sunum?

Kuzu Pirzola hazırlama aşamasındayken dikkat etmeniz gereken bazı şeyleri sizler için anlatacağız. Kuzu pirzolayı servis ederken tabak seçimine mutlaka dikkat edin. Örnek verecek olursak derin bir tabak yerine yarı düz ve sade bir tabak ile servis edebilirsiniz. Bütün bunların yanında servis ederken kuzu pirzola sosu kullanarak da servis edebilirsiniz.


Kuzu Pirzola  Kaç Kalori?

Kuzu Pirzola kalori bakımından ağır bir yemektir. 100 gram kuzu pirzolanın içinde yaklaşık 242 kcal kalori bulunmaktadır. 1 adet yani 60 gram kuzu pirzolada ise 112 kcal kalori bulunmaktadır. Kuzu pirzola besin değerine baktığımız zaman içinde bol miktarda yağ ve protein bulundurmaktadır.


Kuzu Pirzola Çeşitleri:

Kuzu pirzolanın birçok çeşidi vardır. Bu çeşitlerin temel sebebi sosları baharatları ve malzemeleridir kuzu pirzola çeşitlerinin diğerlerini sonraki tariflerimiz de sizlere aktaracağız afiyet olsun.


Bu tarz et yemeklerinin tarifleri için kuzu pirzola tarifinin en üstünde bulunan yemek eğitimcin yazısına tıklayarak ana sayfaya gidebilir ve et yemekleri kategorisini inceleyebilirsiniz.

Daha fazla yemek tarifi için sitemizde bulunan dünya mutfağı, çorba, börek, hamur işi, kahvaltı ve gastronomi dersleri kategorilerimize bakabilirsiniz.