En Kolay Lübnan Künefesi Tarifi - Lübnan Künefesi Nasıl Yapılır? - YEMEK EGİTİMCİN

En Kolay Lübnan Künefesi Tarifi - Lübnan Künefesi Nasıl Yapılır?

Lübnan Künefesi Tarifi - Lübnan Künefesi Nasıl Olur?  

Türk mutfağının sevilen tatlılarından birisi olan künefe, Arap yemek kültüründe de yer alıyor. Künefenin hangi yöreye ya da ülkeye ait olduğu bir muamma olmakla beraber ülkemizde Hatay, Adana ve Mersin illerine ait olduğu kabul edilmekte. Ancak genel olarak künefe ile Hatay mutfağı özdeşleşmiştir.


Lübnan Künefesi Malzemeleri:

  • 400 gram künefe peyniri
  • 300 gram kadayıf
  • 5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı pekmez


Lübnan Künefesi Şerbeti için;

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 2-3 damla limon suyu
  • Servis için toz Antep fıstığı


Lübnan Künefesi Yapımı:

  1. Tatlımızı hazırlamak için öncelikle bir tencereye şeker ve suyu alalım iyice karıştırıp ocağı alalım ve kaynatalım hemen ardından kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyelim bir süre kaynadıktan sonra ocaktan alalım ve bir kenarda bekletelim.
  2. Hemen sonra kadayıfları robottan geçirelim ardından kadayıfların üzerine erittiğimiz tereyağını dökülme karıştıralım bir bardaktan az serveti de kadayıfın üzerine azar azar dökerek yeniden robottan geçirelim.
  3. Kadayıfları robottan geçirerek ufalayalım. 
  4. Kadayıflar yapış yapış bir kıvama geldiğinde robotta çekme işlemini sona erdi delim uygun büyüklükteki bir tavanın içerisine tereyağını sürelim ve pekmezi karıştırıp bu karışıma ilave edelim elimizle tavanin  tabanına kadayıfı yerleştirelim ve elimizle bastırarak iyice inceltirim ve tavanın tabanına oturmasını sağlayalım.
  5. Hemen ardından kadayıfın üzerine gezdiğimiz peyniri ekleyelim ve her yere eşit gelecek şekilde yayalım kısık ateşte çeviri çeviri pişirelim.
  6. Her yeri iyice pişince bir kapak yardımı ile çevirelim diğer yüzünde çeviri çeviri pişirelim servis tabağına ters çevirip üzerine şerbet dökelim ve süsleyerek servis edelim.

Lübnan Künefesi Sunumları:


Lübnan Künefesi Çeşitleri:


Lübnan Künefesi Kaç Kalori?


Lübnan Künefesi Faydaları Nelerdir?


Lübnan Künefesi Püf Noktaları?