Kolay Tahinli Misket Kurabiye Tarifi - Tahinli Misket Kurabiye Nasıl Yapılır? - YEMEK EGİTİMCİN

Kolay Tahinli Misket Kurabiye Tarifi - Tahinli Misket Kurabiye Nasıl Yapılır?

Tahinli Misket Kurabiye Tarifi - En Beğenilen  Tahinli Misket Kurabiye Nasıl Yapılır?  

Tahinli Misket Kurabiye Malzemeleri:

  • 1,5 su bardağı tahin
  • Bir su bardağı sıvı yağ
  • Bir su bardağı pudra şekeri
  • Bir paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un


Tahinli Misket Kurabiye Yapımı:

  1. Tarife başlamak için öncelikle bir yoğurma kabına alalım yoğurma kabının içerisine tahin pudra şekeri sıvı yağ kabartma tozunu ve vanilyayı alarak karıştıralım hemen sonra dört beş bardak kadar unu ekleyerek yoğurmaya başlayalım.
  2. Gerekli olursa biraz un ilave ederek ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur elde etmelisiniz.
  3. Hamurunuzu yaptıktan sonra cevizden küçük minik minik parçalar koparıp yuvarlayalım hemen sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirelim.
  4. Hemen sonra önceden ısıtılmış 190 derece fırında yaklaşık 25 dakika kadar kontrollü bir şekilde pişirin.
  5. Kurabiyeleriniz piştikten sonra tepside kendi halinde soğumaya bırakın hemen sonra üzerine hafifçe pudra şekeri ekledikten sonra servis tabağına alarak servis edebilirsiniz. 


Tahinli Misket Kurabiye Sunumları:

Tahinli kurabiyenizi sunum yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta tabak seçiminizdir kurabiyeler için uygun tabaklar servis tabakları Iğdır şeklini sevdiğiniz ve güzel duracağını düşündüğünüz tabağı seçtikten sonra kurabiyelerinizi Tabağa güzelce yerleştirdikten sonra pudra şekeri ile süsleyip servis edebilirsiniz.


Tahinli Misket Kurabiye Yanına Ne Gider?

Misket kurabiyelerimizin yanına çok güzel gidecek çay yapabilirsiniz. Veya yanına aperatif yiyecekler tatlılar yaparak masanızı zenginleştirebilirsiniz. Misket kurabiyelerin izin yanına yapabileceğimiz aperatif yiyecek ve tarifleri Ana sayfaya giderek bulabilirsiniz.


Tahinli Misket Kurabiye Kaç Kalori?

Bir porsiyon tahinli kurabiye kalori bakımından yaklaşık olarak 150 kaloriye denk gelmektedir. Bir tane orta boy tahinli kurabiye kalori açısından yaklaşık olarak 80 kaloriye denk gelmektedir.


Tahinli Misket Kurabiye Püf Noktaları?

Misket kurabiye tarifi yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat etmenizdir. Bu şekilde tarifiniz daha lezzetli olacaktır. Dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta kurabiyelerinizin güzel kabarması için malzemelerin taze olmasına da dikkat etmelisiniz bu şekilde hem daha güzel kabaracak hem de daha lezzetli olacaktır. Son olarak dikkat etmemiz gereken nokta kurabiyelerimizi fırına verdikten sonra pişme süresi boyunca asla çıkartmamalı ve dokunmamalısınız. Aksi halde kurabiyeleriniz dağılabilir.