Fırında Yelpaze Patates Tarifi - Yelpaze Patates Nasıl Yapılır? - YEMEK EGİTİMCİN

Fırında Yelpaze Patates Tarifi - Yelpaze Patates Nasıl Yapılır?

Yelpaze Patates Tarifi - Yelpaze Patates Nasıl Yapılır?  

Yelpaze Patates Malzemeleri:

  • Kişi Miktarına göre büyük boy patates zeytinyağı
  • Tuz
  • Biberiye
  • 3 diş sarımsak


Yelpaze Patates Yapımı:

  1. Tarife başlamak için öncelikle patateslerimizi güzelce yıkayalım.
  2. Daha sonra patateslerin yelpaze gibi ince ince kesmemiz gerekiyor. 
  3. Burada dikkat edilmesi gereken nokta patateslerin alt kısımlarının tamamen kopmaması gerekiyor. 
  4. Bunun için patatesin altını bıçak yardımı ile keserek düz dedikten sonra kesme tahtasına oturtarak kenarlarını da tahta kaşık yardımıyla tutarak keserseniz dilimler tamamen patatesten ayrılmaz ve yelpaze şeklini alır.
  5. Patateslerinizi yelpaze şeklinde kestikten sonra patateslerimizi güzel bir şekilde aşırıya kaçmadan yağlamanız gerekmektedir (bunun için yağlama fırçasını kullanabilirsiniz). 
  6. Elinizde patates dilimlerini açarak aralarını fırça yardımı ile yağ sürebilirsiniz.
  7. Daha sonra sarımsakları taze biberiye ve baharatları da birkaç kere üzerine serpiştirmeniz gerekmektedir (aynı şekilde tuzları da Serpiştirmeniz gerekmektedir). 
  8. Burada zorlanıyorsanız dilerseniz kasenin içerisine yağı ve diğer malzemeleri ekleyerek yağı sürdüğümüz gibi patateslerin arasına sürebilirsiniz (böylelikle daha kolay bir şekilde baharatlarını da ekleyebilirsiniz).
  9. Patatesin baharat ve yağının ekledikten sonra patatesleri fırın torbasının koyarak fırın torbasının ağzını iyice kapadıktan sonra kürdan yardımı ile birkaç yerine delik açın. 
  10. Daha sonra önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında patatesleri iyice yumuşayana kadar pişirelim.
  11. Patateslerinizin pişme süresi boyutuna göre değişiklik gösterebilir patatesleri iyice yumuşayıp piştikten sonra fırından çıkartarak servis edebilirsiniz.


Yelpaze Patates Daha Nefis Yapacak Lezzet Önerileri?

Patatesleriniz piştikten sonra dilerseniz poşetinden çıkartarak başka bir kaba aldıktan sonra arasına kaşar peyniri serperek kaşarlar eriyene kadar tekrardan pişirdikten sonra servis edebilirsiniz yemeğiniz bu şekilde daha lezzetli olacaktır. Veya yemeğimizin içerisinde istediğiniz farklı malzemelerden de ekleyebilirsiniz.

Yelpaze Patates Kaç Kalori?

1 adet küçük boy fırında patates kalori bakımından 87 kcal içermektedir.


Yelpaze Patates Püf Noktaları?

  • Yelpaze patates tarifini hazırlarken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta patates dilimlerinin tamamen ayrılmasıdır. Bunun içinde dilimleme işlemini yaparken patateslerin izin önünde bir kaşık koyabilirsiniz bu kaşık sayesinde dibe kadar gelmez ve patateslerin dilimlerinin ayrılmasını önleyebilirsiniz.
  • Diğer nokta patateslerin izin aynı sürede pişmesini istiyorsanız patateslerin izin boyutunun birbirine yakın olmasını sağlamalısınız patates senin izin boyutları pişme süresini de farklılıklar yaratabilir.
  • Diğer bir nokta ise patatesli fırın torbasında pişirmeniz gerekmektedir bunun nedeni patatesleriniz fırın torbasında pişireceğiniz zaman kendi buharında pişirerek daha kısa sürede ve daha güzel düşecektir.
  • Son olarak fırından patateslerini çıkardığınız zaman torbayı keserken buhar çıkacağı için dikkatli olmalısınız Aksi halde kendinizi yakabilirsiniz.