Bazlama Tarifi - Bazlama Nasıl Yapılır? - YEMEK EGİTİMCİN

Bazlama Tarifi - Bazlama Nasıl Yapılır?

Bazlama Ekmeği Tarifi - Bazlama Ekmeği Nasıl Yapılır?  

Bugün sizlere evde bazlama yapımını adım adım tüm detayları ile anlatacağız. Ev yapımı bazlama yapmadan önce sağlığınız için ellerinizi yıkamanızı tavsiye ederiz.


Bazlama Malzemeleri:

  • 4 su bardağı un
  • Yarım paket yaş maya
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 2 su bardağı ılık su


Bazlama Baharatları:

  • 1 tatlı kaşığı tuz


Bazlama Yapımı:

  1. Bazlama tarifini başlamak için öncelikle karıştırma kabının içerisine yaş mama ile şekeri karıştırarak ılık su ile eritelim,
  2. Ardından Maya ve şeker karışımı unun üzerine ekledikten sonra üzerine tuz ve ılık suyu yavaş yavaş ekleyerek hamuru yoğurmaya başlayalım,
  3. Hamuru iyice yoğurduktan sonra üzerine temiz bir bezle örterek ılık bir yerde mayalanmaya bırakalım,
  4. Yaklaşık 45 dakika dinlendiriniz hamur iki katına çıkıp göz göz olduktan sonra mayalanan hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparalım,
  5. Sofra bezinin üzerinde hafif unlayarak oklava veya merdane ile yarım cm den biraz daha kalın olacak şekilde açalım,
  6. Açtığımız bazlama hamurlarının üzerine tekrar sofra bezi ile örterek yaklaşık 20 dakika mayalanmasını bekleyelim,
  7. Mayalanan bazlamalar hafif kızmış yağsız tavaya alalım 67 pişmeden bir 2 dakika sonra hemen çevirelim aynı şekilde bir 2 dakika sonra tekrar çevirelim,
  8. Her iki tarafı da kızarıp kabaran bazlamaları ocaktan alarak servis edebilirsiniz.


Bazlama Faydaları Nelerdir?

Bazlama çok fazla zararlı bir besin değildir fakat içerisinden yüklü miktarda karbonhidrat bulundurduğu için fazla tüketilmesi tavsiye etmeyiz.


Bazlama Püf Noktaları?

Bazlama hamuru açarken elinizle açmanız daha iyi olacaktır. Bunun nedeni mayası kaçmasın diyedir. Parmak uçlarınız yardımı ile açarsınız daha iyi olacaktır. Dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta ise bazlamayı ocağa aldıktan sonra sürekli olarak t çevirmeniz gerekmektedir. Bunun nedeni ise bazlama iyice  kabarıp arası açılması için. Çünkü mayalama işlemi pişirme işlemi başladıktan sonra başlamaktadır.


Bazlama Kaç Kalori?

1 adet bazlama kalori bakımından yaklaşık 177 kcal kaloridir. 50 gram bazlama yaklaşık olarak 179 kalori olurken 100 gram bazlama yaklaşık 358 kcal kalori olacaktır. Bazlama besin değeri açsısından ise içinde bol miktarda karbonhidrat bulunuyor.


Bazlama Diyette Yenir Mi?

Bazlama diyette tüketmenizi içerisinde bulunan karbonhidrat yüzüne aşırıya kaçmamaya dikkat etmenizi tavsiye ederiz.


Bazlama Sunumları:

Bazlama ekmeği aslında çok basit bir şekilde sunulabilir tek yapmanız gereken şey ekmeği güzel ve göze hitap edecek şekil dikkatli bir şekilde dilimledikten sonra hoş görünen ekmek kabına yine aynı şekilde güzel bir şekilde yerleştirerek servis edebilirsiniz.


Bazlama Daha Nefis Yapacak Lezzet Önerileri?

Bazlamayı Daha lezzetli yapabilmek için farklı malzemeler kullanarak tarifinizi hem daha farklı kılabilir hem de daha lezzetli bir hale getirebilirsiniz. Bunlardan en çok kullanılanları ise peynirli ve kıymalı bazlamadır. Bunun gibi farklı malzemeler kullanarak bazlamayı Daha lezzetli bir hale getirebilirsiniz.


Bazlama Çeşitleri:

Bugün sizlere en çok tercih edilen bazlama çeşitlerinden bazılarını sizlere vereceğiz. Bunlar sırası ile bazlama tost ve bazlama börek tarifleri bunlardan bazılarıdır. En çok tercih edilen bazlama çeşitlerinden diğer ikisi de patatesli bazlama ve ıspanaklı bazlama sık tercih edilen çeşitlerinden bazıları da bu şekildedir.