En Güzel Karışık Pizza Tarifi - Karışık Pizza Nasıl Yapılır? - YEMEK EGİTİMCİN

En Güzel Karışık Pizza Tarifi - Karışık Pizza Nasıl Yapılır?

Karışık Pizza Tarifi - Karışık Pizza Nasıl Yapılır?

Bugün evde karışık pizza tarifini adım adım sizlere vereceğiz. Karışık orta boy pizza tarifini yaparken hamurun boyutunu mutlaka fırın tepsisinin boyutuna göre yapın. Karışık pizza tarifi bol malzemeli yapmak istiyorsanız eğer malzemeleri ölçülü ve dengeli bir şekilde arttırabilirsiniz.


Karışık Pizza Malzemeleri:

  • 2 yemek kaşığı mısır unu,
  • Rendelenmiş mozzarella peyniri,
  • Sucuk,
  • Mantar,
  • Zeytin,


Karışık Pizza Hamuru İçin:

  • 5 su bardağı un,
  • 2 yemek kaşığı kuru maya,
  • 1 yemek kaşığı şeker,
  • Yarım yemek kaşığı tuz,
  • 2 su bardağı ılık su,
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı,


Karışık Pizza Sosu:

  • 2 su bardağı domates sosu,
  • 4 tene rendelenmiş domates ,
  • 1 yemek kaşığı domates salçası,


Karışık Pizza Baharatları:

  • 1 çay kaşığı kek,
  • 1 çay kaşığı fesleğen,
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ,
  • 2 diş dövülmüş sarımsak,


Karışık Pizza Hazırlanışı:

  1. Karışık pizza tarifini hazırlamak için öncelikle bir yoğurma kabının içerisine hamur, malzemelerinin hepsini ekledikten sonra güzelce yoğurmaya başlıyoruz. Yoğurma işlemini 5 dakika yapmanız yeterli olacaktır,
  2. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim ve ağzını streç ile kapadıktan sonra 300 dakika dinlendirelim,
  3. Dinlenen hamuru  iki eşit parçaya ayırıp kullanacağınız tepsinin büyüklüğünde açalım,
  4. Tepsilerin altına 1 yemek kaşığı mısır unu serpelim ve açtığınız hamurları tepsilere yerleştirelim.
  5. Pizzanın üzerine çatal yardımıyla delikler açalım. Bu işlem pizzanın fazla kabarmamasını sağlayacaktır,
  6. Pizzayı önceden ısıttığınız fırında yaklaşık 10 dakika pişirin,,
  7. Pizza pişerken diğer yanda sosu ve üzeri için gerekli malzemeleri hazırlayalım,
  8. Hamur tamamen pişmeden fırından alalım üzerine önce hazırladığınız sosu ardından mozzarella peynirini ve diğer malzemeleri de ekledikten sonra fırında pişirelim,
  9. Yaklaşık 20 dakika pişirdiğiniz pizzayı fırından alıp ilk sıcaklığı çıkınca dilimleyerek servis edebilirsiniz.


Karışık Pizza Sunumları:

Bugün sizlere tadı ile kendine hayran bırakan pizza sunumunu nasıl yapacağınızı bazı örnekler ile anlatacağız. Pizza çeşidinin fazla olmasından dolayı çok fazla sunum yöntemi olduğundan dolayı sizlere bizim en çok kullandığımız pizza sunum çeşitlerinden bazılarını anlatacağız. Pizzayı servis ederken mutlaka büyük bir tabak kullanmaya özen gösterin. Kullanmış olduğunuz büyük tabağın yanına dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Bizim tercihimiz pizzanın yanına ketçap, mayonez veya pizza soslarından bir miktar koyabilirsiniz. Pizza yaparken mutlaka malzemelerin ölçülerini dengeli bir şekilde koymaya ve aşırı pişmemesine özen gösterin. Bu vermiş olduğumuz örnekler bizim yaptığımız pizza sunumu örneklerinden bazılarıdır. Pizza sunumu sizin kararınız da ve zevklerinize bağlı olarak değişebilirsiniz.


Karışık Pizzanın İçinde Neler Var?

Karışık pizzanın içerisinde başlıca zeytin, kaşar, sucuk, mısır, sosis, salam, biber ve domates gibi malzemeleri koyabilirsiniz. Karışık pizzanın içerisine ne koyup ne koymayacağınız tamamen sizin kararınıza kalmış bir şeydir.


Karışık Pizza Çeşitleri:

Türkiye'de sıklıkla yenilip tercih edilen hem yapımı kolay hem de lezzeti ile kendine hayran bırakan pizza çeşitlerinden bazılarını sizlere vereceğiz. Pizza yaparken tüm detaylar ve püf noktalarını güzel ve dengeli bir şekilde istediğiniz yer ve zamanda yapabilirsiniz. Pizza çeşitlerini yaparken kullanacağınız malzemelerin sağlığınız için taze olmasını tavsiye ederiz. Bunlar sırası ile crakers karışık pizza ve karışık milföy pizza en çok tercih edilen 2 pizza çeşidinden bazılarıdır.


Karışık Pizza Kaç Kalori?

185 gram orta boy karışık pizza kalori bakımından yaklaşık 344 kcal kaloridir. 1 dilim karışık pizza  yaklaşık olarak 241 kcal kaloridir. Karışık pizza besin değeri veya içindekilere baktığımız zaman bol miktarda karbonhidrat ve yağ bulunuyor.


Karışık Pizza Faydaları Nelerdir?

Karışık pizzanın çok fazla faydası olduğu söylenemez içerisinde bol miktarda karbonhidrat ve yağ bulunduğundan dolayı faydası görülmemektedir. Fakat hamurunu yaparken buğday unu kullanırsanız ve üst malzemelerini de sebzeler ile yaparsanız daha sağlıklı bir pizza elde edebilirsiniz.


karışık Pizza Püf Noktaları?

Öncelikle su kullanırken suyun ılık olmasına dikkat edilmesi gerekmektedir bu mayanın daha kolay aktifleşmesini sağlayacaktır. Pizza hamurunun ince olması gerekmektedir. Bunun içinde hamurun üzerine çatal ile delikler açılmalıdır. Bu şekilde hamur fazla kabarmayacaktır. Üst malzeme için istediğiniz malzemeleri ekleyip çıkartabilirsiniz. Kalan hamurları saklayarak bir sonra ki seferde kullanabilirsiniz.