En Kolay Zeytinli Kek Tarifi - Zeytinli Kek Nasıl Yapılır? - YEMEK EGİTİMCİN

En Kolay Zeytinli Kek Tarifi - Zeytinli Kek Nasıl Yapılır?

Zeytinli Kek Tarifi - Zeytinli Kek Nasıl Olur?

Evde zeytinli kek tarifini bugün tüm adım ve aşamaları ile sizlere vereceğiz. Pratik zeytinli kek yapabilmek için aşağıda verdiğimiz tüm püf noktalara göz atıp yapabilirsiniz. Tarife başlamadan önce ellerinizi ve keki yapacağınız yerin temiz olmasına sağlığınız için mutlaka özen gösterin.


Zeytinli Kek Malzemeleri:

  • 2 tane yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı un
  • Kullanmak istediğiniz kadar çekirdekleri çıkarılmış siyah zeytin
  • 1 paket kabartma tozu


Zeytinli Kek Baharatları:

  • Tuz
  • Pul biber
  • Kekik
  • Susam


Zeytinli Kek Yapımı:

  1. Zeytinli kek tarifine başlamak için öncelikle çırpma kabın içerisine yumurtayı alıp tel çırpıcı ile iyice çırpalım,
  2. Yumurtalar krema kıvamına gelip iki katına çıktıktan sonra üzerine süt, yoğurt ve sıvı yağ da ilave edip biraz daha çırpalım,
  3. Hemen ardından un ve kabartma tozunu da eleyerek ekledikten sonra son kez mikser veya tel çırpıcı ile karıştıralım,
  4. Ardından zeytinleri ve baharatları da ilave edip spatula yardımı ile alttan üste doğru karıştırıp kalıbımızı alıyoruz,
  5. Pişirmek için kullanacağınız kalıbın altını ve çevresini yağlayalım ve ardından kek harcını içine döküp üzerine de çok abartmadan biraz susam serpelim,
  6. Son olarak 200 derecelik fırında üzeri hafif kızarıp içi pişene kadar piştikten sonra dilimleyerek servis edebilir veya afiyet yiyebilirsiniz.

.

Zeytinli Kek Daha Nefis Yapacak Lezzet Önerileri?

Zeytinli kek diğer eklerin aksine şekerli bir kek değildir. İçerisinde zeytin ve baharat yoğunluğundan dolayı daha çok tuzlu bir kektir. Bu enfes kek kendi hâliyle aşırı lezzetlidir. Fakat daha lezzetli yapmak için de içerisine peynir ekleyebilirsiniz. Buna ek olarak istediğiniz baharatları da ekleyebilirsiniz. Ama benim sizlere tavsiyem tarifi olduğu gibi kullanmanız çünkü tarif bu haliyle çok lezzetli.


Zeytinli Kek Faydaları Nelerdir?

Zeytinli kek diğer keklerin aksine zararlı bir kek değildir. İçerisindeki zeytin sayesinde birçok hastalığa iyi gelmektedir. Bunlardan en bilindik olanı sindirimi kolaylaştırmasıdır. Bunlara ek olarak saat cilt ve tırnak gibi yerleri besler, tok tutar kansere karşı korur, kalp sağlığını korur, vücut gelişimine destek olur ve kan yapar. Buna benzer birçok faydası bulunmaktadır.


Zeytinli Kek Püf Noktaları

Zeytinli kek yaparken dikkat etmeniz gereken birkaç nokta mevcuttur. Bunlardan bir tanesi yumurta çırpılırken iyice çırpılmalı ve krema kıvamına gelip 2 katına çıkmalı. Dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta ise kek pişirilirken fırının kapağını açmamanız gerekmektedir. Bunun nedeni ise fırın kapağı açıldığı zaman kek Sönebilir ve bir daha kabarmaz. Son olarak dikkat etmeniz gereken nokta ise kek piştikten sonra ilk sıcaklığının çıkmasını bekledikten sonra dilimlemektir bunun nedeni ise kek sıcakken dilimlenirse hamur gibi olur.


Zeytinli Kek Sunumları:

Zeytinli kek sunumu yapılırken aslında çok fazla bir şey yapmanıza gerek yoktur. Tuzlu bir tatlı olduğu için her yemeğin yanına gidebilecek bir tariftir. Sunumu yapılırken dilimledikten sonra yanına peynir, salatalık ve domates ekleyebilirsiniz. Ayrıca zeytinli kek tarifi kahvaltı da tüketebileceğiniz bir tariftir.


Zeytinli Kek Kaç Kalori?

Zeytinli kek kalori bakımından çok fazla ağır olmamasının yanında diyet yapanlar için tavsiye etmeyiz. 1 dilim zeytinli kek yaklaşık 115 kaloriyken 100 gram zeytinli kekin içerisinde yaklaşık olarak 229 kcal kalori bulunur.