Basit Mini Köstebek Pasta Tarifi - Mini Köstebek Pasta Nasıl Yapılır? - YEMEK EGİTİMCİN

Basit Mini Köstebek Pasta Tarifi - Mini Köstebek Pasta Nasıl Yapılır?

Mini Köstebek Pasta Tarifi - Mini Köstebek Pasta Nasıl Olur?  

Mini Köstebek Pasta Malzemeleri:

  • 3 tane yumurta
  • Bir su bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • Bir paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Bir buçuk su bardağı un


Mini Köstebek Pasta İçine:

  • 2 paket krem şanti
  • Bir buçuk su bardağı soğuk süt
  • 3 tane muz


Mini Köstebek Pasta Yapımı:

  1. Tarife başlamak için öncelikle Krem şantiyi soğuk süt ile iyice çırpalım ve donması için buzdolabının alt kısmına kaldıralım.
  2. Keki için yumurta ve toz şekeri rengine açılıncaya kadar mikserle 5 dakika çırpalım.
  3. Üzerine yarım çay bardağı sütü yarım çay bardağı sıvı yağı ve kakao ekleyip biraz daha çırpın kabartma tozu ve unu da ilave ederek karıştıralım.
  4. Margarinle iyice yağladığınız dikdörtgen tepsiye hamuru dökün 180 derecelik fırında keki pişirin.
  5. Kek ılıyınca su bardağı ile kesin ve yuvarlak parçalar çıkarın kalan kek parçalarını soğuyunca robottan geçirerek un haline getirin.
  6. Donmuş olan krem şanti bir buzdolabı poşetine koyup daire şeklinde olan pasta parçaların üzerine az miktarda sıkın üzerine 2-3 dilim muz ekleyin ve tekrar krema sıkın.
  7. Hemen sonra krema sürdüğünüz pastayı kek kırıntıları ile kaplayın.
  8. Tepsiye koyduğunuz köstebek pastanızı buzdolabında 2 saat dinlendirdikten sonra servis edebilir veya yiyebilirsiniz.


Mini Köstebek Pasta Sunumları:

Mini köstebek pasta tarifini süslerken içerisine istediğiniz malzemeyi ekleyebilirsiniz. Dilerseniz kremasına damla çikolata ekleyerek kremasını daha güzel bir görüntü verebilirsiniz. Buna ek olarak farklı meyvelerde kullanarak farklı bir görüntü katabilirsiniz ayrıca pasta süsleri de kullanabilirsin.


Mini Köstebek Pasta Daha Nefis Yapacak Lezzet Önerileri?

Mini köstebek pastayı Daha lezzetli yapabilmek için diğer çeşitlerini kullanabilirsiniz. Yeşil rengi ile dikkat çeken ve sağlıklı olan ıspanaklı köstebek mini pastayı deneyerek hem daha lezzetli daha farklı daha fazla ilgi çeken bir tatlı elde edebilirsiniz. Tatlınızı daha farklı yapmak istiyorsanız bunun gibi yöntemlerden yararlanarak tatlımızı hem daha lezzetli hem de daha farklı bir kılabilirsiniz.


Mini Köstebek Pasta Kaç Kalori?

Mini köstebek pasta kalori bakımından çok fazla ağır olmasa da diyette yenilebilecek bir pasta olmayabilir. 1 porsiyon mini köstebek pasta yaklaşık olarak 280 kaloridir.


Mini Köstebek Pasta Faydaları Nelerdir?

Köstebek mini pasta sağlığa yararlı bir pasta değildir. İçerisinde bol miktarda şeker bulunduğundan dolayı yüklü miktarda kalori içermektedir. Bu neden ile fazla tüketilmesi ve özellikle diyettekilerin ve şeker hastalarının tüketmesi tavsiye edilmez. Fakat pastanızı ıspanaklı yaparak daha lezzetli ve daha sağlıklı bir pasta elde ederek afiyetle tüketebilirsiniz.


Mini Köstebek Pasta Püf Noktaları?

Köstebek pastanın en önemli püf noktalarından bir tanesi pastanızı krem şanti yaparak başlamalısınız dolapta bekleterek tam kıvamında olması gerekmektedir. Diğer bir Püf nokta ise krem şanti yerine ev yapımı pasta kreması kullanabilirsiniz. Kek için kullandığımız malzemelerin odasında olmasına da dikkat etmelisiniz. Kekinizin artan kısmını soğuduktan sonra robottan getirmelisiniz bu noktaya da dikkat etmelisiniz. Diğer bir nokta ise Krem şantinin içerisinde damla çikolata da ekleyebilirsiniz. Son olarak muz yerine çilek kivi gibi meyveler de kullanabilirsiniz.