Cevizli Portakallı Mozaik Tarifi - Cevizli Portakallı Mozaik Nasıl Yapılır? - YEMEK EGİTİMCİN

Cevizli Portakallı Mozaik Tarifi - Cevizli Portakallı Mozaik Nasıl Yapılır?

En Kolay Cevizli Portakallı Mozaik Tarifi - Cevizli Portakallı Mozaik Evde Nasıl Yapılır?  

Bugün sizlere evde Cevizli Portakallı Mozaik pasta tarifini tüm püf noktaları ve detayları ile sizlere vereceğiz. Tarife başlamadan önce sağlığınız için ellerinizi ve pastayı yapacağınız yerin temiz olmasına tavsiye ederiz.


Cevizli Portakallı Mozaik Malzemeleri:

  • 300 gram petitböre bisküvi
  • 100 gram eritilmiş margarin
  • Bir su bardağı süt
  • Yarım su bardağı şeker
  • Bir paket kakao
  • Ceviz
  • Portakal kabuğu rendesi


Cevizli Portakallı Mozaik Üzeri İçin:

  • Benmari usulü eritilmiş çikolata
  • Toz fıstık


Cevizli Portakallı Mozaik Yapımı:

  1. Cevizli portakallı mozaik pasta tarifine başlamak için öncelikle geniş bir kabın içerisine bisküvileri ufalamadan kıralım.
  2. Hemen ardından eritilmiş margarini sütü şekeri ve kakaoyu ayrı bir kapta güzelce karıştıralım,
  3. Daha sonra bu karışımı bisküvilerin üzerine gezdirip ceviz ve portakal kabuğu rendesini de ekleyerek güzelce harmanlayalım.
  4. Tezgahın üzerini streç filmle uzunlamasına sererek karışıma streç filmin üzerine dökerek elimize istediğiniz şekli verelim.
  5. Daha sonra streçe sarıp buzdolabında bekleterek 3 saat dinlendirdikten sonra çıkartıp süsleyerek servis edebilirsiniz.


Cevizli Portakallı Mozaik Sunumları:

Cevizli portakallı mozaik pasta tarifinin sunumu yapılırken yapmanız gereken şey üzerine güzelce çikolata döktükten sonra üzerine fındık fıstık veya Hindistan cevizi ile süsledikten sonra güzel ve göze hitap edecek şekilde dilimledikten sonra servis edebilirsiniz.


Cevizli Portakallı Mozaik Daha Nefis Yapacak Lezzet Önerileri?

Cevizli portakallı mozaik pasta tarifini Daha lezzetli yapabilmek için isteğinize bağlı olarak malzeme ekleyip çıkartarak tarifinizi Daha lezzetli bir hale getirebilirsiniz. Ayrıca pastanın yanına çeşitli yemekler sunarak pastanızı renklendirebilir ve daha lezzetli kılabilirsiniz.


Cevizli Portakallı Mozaik  Faydaları Nelerdir?

Portakallı cevizli mozaik pasta sağlığa zararlı değildir. Fakat fazla tüketildiği takdirde  sağlığa zarar verebilir. Bunun için kalorisine ve miktarına dikkat ederek tüketmelisiniz bu şekilde tüketirseniz hem sağlığınızı korumuş olursunuz hem de vücudumuzun şeklini ve formunu korumuş olursunuz.


Cevizli Portakallı Mozaik  Püf Noktaları?

Cevizli portakallı mozaik pastanın püf noktalarından bir tanesi çikolatayı benmari usulü güzelce etmelisiniz. Ayrıca kekinizi şekil verirken streç film yerine kek kalıbı da kullanabilirsiniz. Bu şekilde kekinizin şekli daha düzgün olabilir. Bu noktalara dikkat ederek tarifiniz hem daha lezzetli hemde daha güzel olabilir.