En Kolay Çilekli Rulo Pasta Tarifi - Çilekli Rulo Pasta Nasıl Yapılır? - YEMEK EGİTİMCİN

En Kolay Çilekli Rulo Pasta Tarifi - Çilekli Rulo Pasta Nasıl Yapılır?

Çilekli Rulo Pasta Tarifi - Evde Çilekli Rulo Pasta Nasıl Yapılır?  

 Çilekli Rulo Pasta Malzemeleri:

  • 500 ml süt
  • 100 gram şeker
  • 40 gram tereyağı
  • 4 tane yumurta sarısı
  • 40 gram un
  • 30 gram nişasta
  • 1 tane çubuğu


Çilekli Rulo Pasta Pandispanya için:

  • 95 gram un
  • 82 gram şeker
  • 4 adet yumurta sarısı
  • 4 tane yumurta beyazı
  • 10 gram zeytinyağı
  • 90 gram ılık su
  • 1 paket vanilya


Çilekli Rulo Pasta Süslemek için;

  • 250 gram çilek
  • 50 gram pudra şekeri


Çilekli Rulo Pasta Yapımı:

  1. Tarife başlamak için öncelikle kremayı hazırlayalım sütü derin bir sos tenceresinde dökelim vanilya çubuğunu ortadan ikiye kesip tanelerini sütün içine sıyırın.
  2. Farklı bir kabın içerisine şeker ve yumurta sarılarını çırpalım un ve nişastayı şeker ve yumurtaları nicesine eleyelim sütü kenarlarından kaynamaya başlayınca bir kepçe sütlü yumurtalı karışıma olduğu kaba dökün ve karıştırarak ısıları dengeleyin.
  3. Kaynayan sütün içerisine yumurtalı karışıma ilave edin ve hızlıca çırpın muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırın kıvamına gelince ocaktan alın ve soğumaya bırakın soğuyunca üzerine streç filme örterek üzerinde oluşacak kabuğu önleyin buzdolabına kaldırın.
  4. Tarihin devamı için pandispanyanın hazırlanmasını başlayalım fırını 170 dereceye ayarlayalım.
  5. Yumurta sarılarını ve yumurta beyazlarını ayrı iki kabın içerisine ve ölçülü şekeri eşit şekilde paylaştırın.
  6. 2 karışımıdır çırparak kabartın sıvı malzemeleri yumurta sarılı karışımın içine dökün ve spatula yardımı ile karıştırın.
  7. Sonra yumurta sarılı karışımın içerisine un ve kabartma tozunu eleyin yavaş en son yumurta beyazının da olduğu karışımı üç seferde diğer karışıma ilave edin.
  8. Fırın tepsisine yağlı kağıdı Selim ve pandispanya hamurunun eş kalınlıkta olacak şekilde yayın.
  9. Fırının performansına göre çok renk almadan 8 ile 10 dakika arasında pişirin ve soğumaya bırakın.
  10. Hemen sonra pastacı kreması çırparak hacimlendiren soğuyan pandispanyaya hamurun içine krema yeşil olacak şekilde çilekleri doğrayıp kremanın üzerine serpin.
  11. Pandispanya rulo şeklinde sarın üzerine pudra şekeri eleyin ve servis edin.


Çilekli Rulo Pasta Sunumları:

Çilekli rulo pastasının sunum yaparken tabak seçimine dikkat etmelisiniz ve rulo pastanızı eşit dilimleri bölmelisiniz. Rulo pastanın yanına dilerseniz içecek de ekleyebilirsiniz rulo pastanın yanına içecek eklemek için yemek eğitimcin sitemizden içecek tarifleri ne bakabilirsiniz. Son olarak rulo pastanın yanına dondurma ile servis edebilirsiniz.


Çilekli Rulo Pasta Daha Nefis Yapacak Lezzet Önerileri?

Çilekli rulo pastasının yaparken dilerseniz üzerine çikolata sosu gezdirerek çilekli çikolatalı rulo pasta elde edebilirsiniz. Ek olarak pastanızın kremasını içerisinde istediğiniz malzemeyi ekleyerek kremasına farklı bir tat katabilirsiniz. Son olarak çilekli rulo pastanın içerisinde muz da ekleyebilirsiniz veya dilediğiniz başka malzemeyi ekleyerek kendi damak zevkinize göre ekleyebilirsiniz.

Çilekli Rulo Pasta Kaç Kalori?

Çilekli rulo pasta kalori bakımından çoğu pasta gibi ağır bir pastadır. 100 gram çilekli rulo pasta 176 kalori içerir. 1 porsiyon yani 172 gramda ise yaklaşık olarak 309 kalori içerir. 


Çilekli Rulo Pasta Faydaları Nelerdir?

Rulo pasta kalori bakımından oldukça yüksek bir pastadır. Bu yüzden özellikle şeker hastalarının ve diyettekilerin uzak durması gereken bir tatlıdır içerisinde bol miktarda şeker bulunmaktadır bu da yüksek kalori demektir bu neden ile tüketilirken miktarına dikkat edilmeli fazla tüketilmemelidir.

Çilekli Rulo Pasta Püf Noktaları?

Rulo pastanın en önemli püf noktalarından bir tanesi kek yaparken kullanacağınız malzemelerin oda sıcaklığında olması gerekmektedir bu şekilde kekiniz daha lezzetli olacaktır. Dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta pandispanya keki yapılırken yumurta beyazları en son eklenmeli ve beyazları söndürülmeden karıştırmalı çünkü pandispanyayı kabartan yumurta beyazıdır. Son olarak pastacı kreması yapılırken kullanmadan önce çırparak pastanın kremasını pürüzsüz bir hale getirebilirsiniz. Son olarak pastacı kremasındaki noktalara dikkatli bir şekilde uyarak özenle yapmalısınız Aksi halde pastanızın kıvamı tutmayabilir. Son olarak malzemelerin miktarına oldukça özen göstermelisiniz.