Ev Yapımı Çilekli Frozen Tarifi - Çilekli Frozen Nasıl Yapılır? - YEMEK EGİTİMCİN

Ev Yapımı Çilekli Frozen Tarifi - Çilekli Frozen Nasıl Yapılır?

Çilekli Frozen Tarifi - Çilekli Frozen Nasıl Olur?  

Bugün sizlere evde çilekli frozen nasıl yaparsınız? Çilekli frozenin tüm detayları ve püf noktaları ile sizlere anlatacağım. Tarifimize başlamadan önce sağlığınız için ellerinizi ve çilekli frozen yapacağınız yerin temiz olmasına özen göstermenizi tavsiye ederiz. Bütün bunların yanında malzemeleri ölçülü ve dengeli bir şekilde kullanmayı unutmayın. Sizlere vereceğimiz çilekli frozen iki kişiliktir.


Çilekli Frozen Malzemeleri:

  • Yarım kilo çilek,
  • 17 tane buz,
  • Kendi isteğinize bağlı olarak süt,
  • Yarım su bardağından biraz fazla şeker,

Çilekli Frozen Yapımı:

  1. İlk olarak çileklerimizi derin bir kaba koyup suyun altında güzelce ve çamurları gidene kadar yıkayalım,
  2. Ardından robot veya blender alıp çileklerimizi içerisine koyalım,
  3. İçerisine koyduğumuz çilekleri kıvama gelinceye kadar robot veya blender yardımı ile küçük parçalar haline getirelim,
  4. Ardından blender veya robotta çektiğiniz çilekleri kup bardaklara veya kaseye koyalım,
  5. Bardağa veya kaseye koyduktan sonra içerisine kendinize göre şekeri ve buzları koyup dışarıya taşırmadan güzel bir şekilde karıştıralım,
  6. Son olarak ise karıştırdığınız çilek, şeker ve buzları servis edebilir veya afiyetle yiyebilirsiniz.

Çilekli Frozen Sunumları:

Çilekli frozen tarifinin sunumunu yaparken dikkat etmeniz gereken birkaç nokta mevcuttur. Bunlardan en önemlisi kullandığınız bardağın malzemelerimizin ölçüsüne uygun büyüklükteki bir bardak olmasıdır. Uygun bardağı seçtikten sonra bardağı güzelce süsleyerek içeceğinizi içerisinde doldurduktan sonra güzelce süsleyip servis edebilirsiniz.


Çilekli Frozen Daha Nefis Yapacak Lezzet Önerileri?

Çilekli frozen tarifini Daha lezzetli yapabilmek için içerisine dilerseniz farklı malzemeler ekleyerek karışık frozen elde edebilirsiniz. Buna ek olarak muzlu, kivili, çikolatalı ve diğer çeşitteki frozen tariflerini deneyerek Daha lezzetli bir içecek elde edebilirsiniz.

Çilekli Frozen Kaç Kalori?

Çiçekli frozen kalori bakımından çok ağır bir içecek değildir. Özelikle yaz ayarlarında buz ile serinleten bir ara öğündür. Yaklaşık olarak 133 kalori içermektedir.


Çilekli Frozen Faydaları Nelerdir?

Sadece Bir porsiyon çilek vücudun günlük c vitamini ihtiyacının yaklaşık %150 seni karşılıyor bu vücudun soğuk algınlığı ve grip enfeksiyonu hastalıklarla savaşmasına yardımcı olmak için esastır. C vitamini ayrıca sağlıklı DNA ya zarar veren serbest radikalleri nötralize eden bir antioksidan görevi görür. Çileğin  bunun gibi birçok faydası bulunmaktadır.

Çilekli Frozen Püf Noktaları?

  • Çilekli frozen yapımının en önemli püf noktalarından bir tanesi çilekleri güzelce yıkayıp dilimledikten sonra rondodan iyice geçirmelisiniz.
  • Dikkat etmeniz gereken diğer nokta diğer malzemeleri eklemeden çilekleri ekleyerek rondodan iyice geçirdikten sonra son kez bütün malzemeleri iyice rondodan geçirmelisiniz.
  • Son olarak çilekli frozen tarifini buzdolabında iyice dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.