Evde Muzlu Smoothie Tarifi - Muzlu Smoothie Nasıl Yapılır? - YEMEK EGİTİMCİN

Evde Muzlu Smoothie Tarifi - Muzlu Smoothie Nasıl Yapılır?

Muzlu Smoothie Tarifi - Kolay Muzlu Smoothie Nasıl Yapılır?

Bugün sizlere ev yapımı muzlu smoothie nasıl yapılır? Muzlu smoothie yaparken nelere dikkat etmemiz lazım ve püf noktası nedir sorulara sizler için cevap vereceğim. Muzlu sumuti besin değeri açısından içerisinde bulunan malzemelerden dolayı protein yönünden zengin bir içecektir. Her tarifimizde olduğu gibi içeceğin yapımına başlamadan önce sağlığınız için ellerinize ve içeceği yapacağınız yerin temiz olmasını tavsiye ederiz.

Muzlu Smoothie Malzemeleri?
  • 3,5 çay bardağı süt,
  • Bir çay kaşığından biraz az tarçın,
  • 4 şeker kaşığı bal,
  • 3 tane muz,
  • Buz parçacıkları,

Muzlu Smoothie Yapımı?
  1. İlk olarak muzların kabuklarını soyup kesme tahtası ve bıçak yardımıyla ince dilimler halinde keselim,
  2. Ardından robot ve blender yardımı ile içerisine bal, süt ve tarçını ekleyip kısa bir süre (5-6 saniye) karıştırmaya bırakalım,
  3. Karıştırdığımız karışımın üzerine kesmiş olduğumuz muz dilimlerinide üzerlerine ekleyip blendırdan geçirelim,
  4. Blender veya robottan geçirdiğimiz malzemelerin koyulaştığı zaman dengeli bir şekilde seçmiş olduğunuz bardakların içine dökelim,
  5. Ardından buzları küçük parçacıklar haline getirerek hazırlamış olduğumuz karışımın üzerine ekleyelim,
  6. Buzlarıda üzerini ekledikten sonra tarif edebilir veya afiyetle içebilirsiniz.

Muzlu Smoothie Sunumları?
Muzlu smothienin sunumunu yaparken bardağın kenar kısımlarına çikolata sosları dökerek sunumunu veya servis yapabilirsiniz. Ardından limon veya portakal dilimleri ile kenarlarını süsleyebilir ve görünümünü daha güzel bir şekilde gösterebilirsiniz. Hazırlamış olduğunuz karışımın üzerine böğürtlen veys nane yaprağı gibi görünümü güzel ve smothieye yakışacak şeyler ile süsleyerek de sunumunu yapabilirsiniz.

Muzlu Smoothie Daha Nefis Yapacak Lezzet Önerileri?
Muzlu smoothie tarifini Daha lezzetli yapabilmek için sizleri birkaç nokta göstereceğiz. Bunlardan ilki tarifinizin içerisine istediğiniz farklı malzemeleri ekleyerek veya çıkartarak damak zevkinize daha uygun bir içecek hazırlayabilirsiniz. Diğer bir nokta farklı bir smoothie arıyorsanız yemek eğitimcin sitemizdeki diğer içecek tariflerinden yardım alabilirsiniz.

Muzlu Smoothie Kaç kalori?
Light muzlu smoothienin 100 gramında 52 kcal kalori bulunmaktadır. Bir porsiyon yani 350 gram light muzlu smoothiede 182 kalori bulunmaktadır.

Muzlu Smoothie Faydaları?
İçerisinde bol miktarda potasyum protein magnez ve çeşitli vitaminler bulunduran muz bağışıklık sisteminizi güçlendirmek için birebirdir. Özellikle mevsim geçişlerinde tüketmek sağlığımız için oldukça faydalı olacaktır. Sindirim sistemini değiştirerek kan basıncını düzenler. Arterlerde ve damarlarda oluşan sertlikleri giderek  kalp sağlığına katkıda bulunuyor. Lifli yapısı sayesinde kalp hastalığı için birebirdir.

Muzlu Smoothie Püf noktaları?
  • Muzlu smothieyi yaparken ilk olarak malzemelerin yıkamaya mutlaka özen gösterin. Bütün bunların yanında içeceğin servisini yaparken buz parçacıklarının fazla büyük olmamasına mutlaka ama mutlaka özen göstermenizi tavsiye ederiz. Çünkü smothienin üstünde bulunan buz parçacıkları yavaş yavaş eriyerek içeceği daha soğuk hale getirecek ve tadını daha güzel almanızı sağlayacaktır.