Kolay Çikolatalı Rulo Pasta Tarifi - Çikolatalı Rulo Pasta Nasıl Yapılır? - YEMEK EGİTİMCİN

Kolay Çikolatalı Rulo Pasta Tarifi - Çikolatalı Rulo Pasta Nasıl Yapılır?

Çikolatalı Rulo Pasta Tarifi - Basit Çikolatalı Rulo Pasta Nasıl Yapılır?  

Çikolatalı Rulo Pasta Malzemeleri:

  • 3 yumurta
  • 3 kahve fincanı tozşeker


Çikolatalı Rulo Pasta Keki için;

  • 3 kahve fincanı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • Bir fincan su
  • Bir paket kabartma tozu


Çikolatalı Rulo Pasta Arasına kullanmak için:

  • Bir paket sade krem şanti
  • Yarım çay bardağı Hindistan cevizi
  • 1 su bardağı süt
  • Bir su bardağı benmari yöntemi ile eritilmiş çikolata
  • Yarım çay bardağı süt


Çikolatalı Rulo Pasta Yapımı:

  1. Çikolatalı rulo pasta tarifi ile başlamak için öncelikle oda sıcaklığındaki yumurtaları karıştırma kabına alalım ve mikserle 1 dakika çırpalım.
  2. Hemen ardından toz şekeri ekleyip 4 dakika daha çırpın ve un kakao sosu ve kabartma tozunu ekleyip tahta kaşıkla karıştırın.
  3. Kek kalıbına ya da tepsiye kek harcını alın ve pişirin öncelikle keki pişirip soğutun bildiğiniz kek tarifini de yapabilirsiniz kek pişerken çikolatayı benmari usulü eritin.
  4. Diğer tarafta Krem şantiyi karıştırma kabına alıp sütü ekleyin ve krema kıvamı alana kadar çıktıktan sonra Hindistan cevizine ekleyip karıştırın ve soğuması için dolaba bırakın.
  5. Tek pişirip soğuduktan sonra elinizde bir kap içerisine ufalayın çikolatayı ve yarım çay bardağı sütü waffle adınız kekin üzerine döküp yoğun.
  6. Düz bir zemine streç film seninle üzerine hazırladığınız karışımı alıp dikdörtgen olacak şekilde yerleştirin.
  7. Soyan krem şantiyi pastanın üzerine döküp spatula ile düzeltemiyorum şeklinde sarın.
  8. En az 2 saat dondurucuda bekletin üzerinde kakaolu çikolata sosu ile süsleyin bir gece öncesinden hazırlayabilirsiniz. Buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.


Çikolatalı Rulo Pasta Sunumları:

Çikolatalı rulo pasta sunum yapılırken pastanın tadını hafifletmek için yanına dondurma veya kaymak ekleyerek servis edebilirsiniz. Pastanızı sunum yaparken tabak seçimine dikkat etmeli dilimlenmiş boyutlara dikkat etmeli ve eşit olmalarına Özen göstermelisiniz.


Çikolatalı Rulo Pasta Daha Nefis Yapacak Lezzet Önerileri?

Çikolatalı rulo pasta daha nefis yapabilmek için dilerseniz kahramanımızın içerisine damla çikolata ekleyebilirsiniz. Bunun yanında pastanızı süslerken çeşitli malzemelerden yardım alabilirsiniz hayal gücünüzü kullanarak pastanızı Daha lezzetli bir şekilde süsleyebilirsiniz.

Çikolatalı Rulo Pasta Kaç Kalori?

100 çikolatalı rulo pasta kalori bakımından 251 kalori içerir. 120 gram rulo pastanın içerisinde 301 kalori bulunur.


Çikolatalı Rulo Pasta Faydaları Nelerdir?

Çikolatalı rulo pasta içinde fazla kalori bulun durduğundan dolayı sağlığa yararlı bir pasta değildir özellikle diyettekilerin ve şeker hastalarının uzak durulması gereken bir tatlıdır. Normalde de miktarına dikkat ederek tüketilmesi önerilir.

Çikolatalı Rulo Pasta Püf Noktaları?

Çikolatalı rulo pastanın en önemli püf noktalarından bir tanesi kek yaparken kullanacağınız malzemelerin oda sıcaklığında olması gerekmektedir bu şekilde pastanız daha lezzetli olacaktır. Dikkat etmeniz gereken diğer nokta yumurtaları çıktıktan sonra yumurtaların sönmemesi için diğer malzemeleri ıspatula yardımı ile aşağıdan yukarıya doğru karıştırma mısınız bu şekilde yumurtalarınız sönmeyecektir. Son olarak çıktınız hindistan cevizli krem şantiyi keki sürümü aşamasında kekin iyice soğuduğunda emin olmalısınız.