Limonlu Cheesecake Topları Tarifi - Limonlu Cheesecake Topları Nasıl Yapılır? - YEMEK EGİTİMCİN

Limonlu Cheesecake Topları Tarifi - Limonlu Cheesecake Topları Nasıl Yapılır?

Limonlu Cheesecake Topları Tarifi - Limonlu Cheesecake Topları Nasıl Yapılır?  

Limonlu Cheesecake Topları Malzemeleri:

  • 360 gram labne peyniri
  • 2 su bardağı Hindistan cevizi
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • Bir tane limon kabuğu rendesi
  • Dışını kaplamak için
  • Yulaflı bisküvi

Limonlu Cheesecake Topları Yapımı:

  1. Tarife başlamak için öncelikle orta büyüklükteki bir kabın içerisine suyunu süzdüğünüz labne peynirini alalım üzerine Hindistan cevizi limon kabuğu rendesi pudra şekeri ve limon suyunu ekleyerek.
  2. Tüm malzemeleri güzelce karıştırdıktan sonra tekrar Hindistan cevizi ekleyin ve harcımızı kıvamına ayarlayalım.
  3. Daha sonra hazırladığınız karışımın üzerini streçliyip buzdolabına koyarak 2 saat dinlenmeye bırakalım.
  4. Sürenin sonunda karışımı dolaptan çıkartalım ve dondurma kaşığı ile parçaları olarak elimizde yuvarlayalım hazırladığımız cheesecake toplarını rondodan geçirdiğimiz yulaflı bisküvileri bulalım ve servis tabağına yerleştirelim servis edelim.

Limonlu Cheesecake Topları Sunumları:

Limonlu cheesecake toplarını sunum yaparken tabak seçimleri dikkat ederek cheesecakelerinizi göze hitap edecek şekilde tabaklara yerleştirelim. Daha sonra üzerine çeşitli süslemeler yaptıktan sonra tarifinizi servis yapabilirsiniz.

Limonlu Cheesecake Topları Daha Nefis Yapacak Lezzet Önerileri?

Cheesecake tarifini Daha lezzetli yapmak için dilerseniz frambuazlı cheesecake toplarını deneyebilirsiniz. Bunun yanında diğer cheesecake tariflerimizi de deneyebilirsiniz. Son olarak içerisine istediğiniz malzemeyi ekleyip çıkartarak damak zevkinize daha uygun bir hale getirebilirsiniz.

Limonlu Cheesecake Topları Faydaları Nelerdir?

Cheesecake tatlı bir tarif olduğu için içerisinde bol miktarda şeker bulunmaktadır. Bu da yüksek kaloriye yol açmaktadır miktarına dikkat edilerek tüketildiği sürece bir sorun yoktur fakat kalori almak istemeyenler tatlıdan uzak durmalıdır.

Limonlu Cheesecake Topları Püf Noktaları?

  • Limonlu cheesecake tarifinin en önemli püf noktalarından bir tanesi labne peynirinin suyunu tabanına peçete yerleştirilmiş bir süzgeçte bekleterek kolaylıkla süzebilirsiniz.
  • Son olarak limonlu olarak hazırladığımız cheesecake toplarını isteğe bağlı olarak farklı meyveler ile de hazırlayabilirsiniz çilek mevsim meyvelerini küçük küçük doğrayarak karışımı ilave etmeniz yeterli olacaktır.