En İyi Pizza Sosu Tarifi - Pizza Sosu Nasıl Yapılır? - YEMEK EGİTİMCİN

En İyi Pizza Sosu Tarifi - Pizza Sosu Nasıl Yapılır?

Pizza Sosu Tarifi - En İyi Pizza Sosu Nasıl Yapılır?  

Bugün evde pizza sosu tarifini nasıl yapacağınızı sırası ile sizlere vereceğiz. Pizza sosu kolay yapmak için aşağıda verdiğimiz sos tarifine bakarak yapabilirsiniz. Pizzaya lezzet vermek istiyorsanız eğer mutlaka pizza sosunu lezzet vermek için kullanmalısınız.


Pizza Sosu Malzemeleri:

  • 3 tane Domates,
  • 1 dış sarımsak,
  • 1 yemek kaşığı domates salçası,
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı,


Pizza Sosu Baharatları:

  • 1 tatlı kaşığı kekik,
  • 1,5 çay kaşığı tuz,
  • 2 yaprak fesleğen,


Pizza Sosu Yapımı:

  1. Pizza sosu tarifine başlamak için öncelikle uygun bir tava alıp içerisine zeytinyağını alalım. Isındığında sarımsağı kokusu çıkana kadar birkaç tur kavuralım,
  2. Hemen ardından domateslerin kabuğunu soyup küp küp doğrayarak pişirmeye başlayalım,
  3. Domatesler hafif kaynamaya başladığında, domates salçası tuz ve baharatları ekleyip domatesleri eriyene kadar pişirmeye devam edelim,
  4. Pişmeye yakın sürede fesleğen yapraklarını içine atarak yapraklar ölünceye kadar bir iki dakika kaynatalım ardından ocağın altını kapatalım,
  5. Son olarak ölendir yardımı ile kıvam alana kadar blenderden geçirelim ve istediğiniz yemekte kullanabilirsiniz.


Pizza Sosu Daha Nefis Yapacak Lezzet Önerileri?

Pizza sosu çok lezzetli bir sos olduğundan dolayı sadece pizzalarda değil birçok yemekte kullanabilirsiniz. İçerisinde domates ve çeşitli baharatlar olduğundan dolayı birçok yemeğin yanında giden bir sostur. Pizza sosunu kendinize göre değiştirebilir istediğiniz malzemeyi ekleyerek Daha lezzetli bir hale getirebilirsiniz.


Pizza Sosu Çeşitleri:

Enfes tadıyla bilinen pizza sosu birçok yemeğin yanına gittiği gibi birçok çeşidi de bulunmaktadır. En çok kullanılanlardan bir tanesi fesleğenli pizza sosudur. İçerisinde bol miktarda fesleğen içerir ve tadı da enfestir. Pizza sosuna en çok kullanılanlardan bir diğeri de İtalyan pizza sosudur. Herkesin bildiği gibi pizza İtalya'ya ait bir yemektir bu nedenle de en çok kullanılanlardan ebette İtalyan sosu dur. Pizza sosunun bunun gibi birçok çeşidi bulunmaktadır. İtalyan pizza sosunu yemek eğitimcin sitemizde bulabilirsiniz.


Pizza Sosu Kaç Kalori?

Pizza sosu kalori bakımından çok ağır bir sos olmadığından dolayı çoğu zaman pizza içinde tercih edilen bir sostur. 100 gram pizza sosu yaklaşık olarak 54 kcal kaloridir. Pizza sosu besin değeri açısından içerisinde bol miktarda potasyum bulundurur.


Pizza Sosu Püf Noktaları?

Pizza sosunu yaparken ilk adıma çok dikkat etmeniz gerekiyor. Zeytinyağı ve sarımsağı kavururken kısık ateşte ve yanmamasına özen gösterilmesi gerekiyor. Pizza sosu en güzel yaz domatesi ile yapılır. Kış aylarında ise tarifi konserve domates ile de deneyebilirsiniz.