Evde Süt Reçeli Tarifi - En Kolay Süt reçeli Nasıl Yapılır? - YEMEK EGİTİMCİN

Evde Süt Reçeli Tarifi - En Kolay Süt reçeli Nasıl Yapılır?

Süt Reçeli Tarifi - Süt reçeli Nasıl Yapılır?  

Süt reçeli Malzemeleri:

  • 1 litre hazır süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu


Süt reçeli Yapımı:

  1. Tayfa başlamak için öncelikle derin ve yapışmayan bir tencerenin içine sütü ve şekeri koyup kaynamaya bırakalım dibi tutmaması için ara sıra karıştıralım.
  2. Daha sonra git kaynamaya başlayınca kabartma tozunu ilave edelim o anda süt biraz kabaracaktır hızlıca karıştırarak normale dönmesini sağlamalıyız.
  3. Hemen ardından orta ateşte 45 dakika kadar ara ara karıştırarak pişirelim. Akışkan bir boza kıvamına geldiğinde kapatalım ve cam kavanoza alıp soğumaya bırakalım.
  4. Son olarak soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.


Süt reçeli Sunumları:

Süt reçelinin sunum yaparken dilerseniz kahvaltınız da dilerseniz pastayı da kurabiyelerin izle kullanarak az malzeme ile yapının kolay süt reçeli elde ederek istediğiniz yiyecek üzerinde kullanarak istediğiniz şekilde servis edebilirsiniz.


Süt reçeli Daha Nefis Yapacak Lezzet Önerileri?

Süt reçelinin Daha lezzetli yapmak için süt reçeli ile yapılan diğer tarifleri deneyebilirsiniz.
Elmas kurabiye yaparak ortalarının süt reçeli ile doldurabilirsiniz elinize de kullanabileceğiniz süt reçelinin bu halini de çok sevebilirsiniz. Raffaello tatlısın da süt reçelini kullanabilirsiniz. Son olarak dondurmalarda süt için de kullanabilirsiniz ayrıca sütlaç eline waffle yapımındaki keklerde pastalarda ve kahve yaparken de kullanabilirsiniz.

Süt reçeli Kaç Kalori?

100 gram süt reçeli kalori bakımından yaklaşık olarak 315 kcal kaloridir. Süt reçeli besin değeri açısından ise potasyum, kalori ve karbonhidrat açısından zengindir.


Süt reçeli Faydaları Nelerdir?

Süt reçeli evde yapılan doğal bir reçeldir. Ağırlıklı olarak süt içerdiği için içerisinde bol miktarda kalsiyum içerir bu neden ile çocuklarınıza da rahatlıkla verebileceğiniz bir lezzetli yiyecekler dendir fakat çocuğunuza vermeden önce doktorunuzdan tavsiye almanız önerilir.

Süt reçeli Püf Noktaları?

Süt reçelli tarifini hazırlarken karışımı ocağa almadan önce iyice karıştırmalı ve topaklanmasını engellemelisiniz. Dikkat etmeniz gereken diğer nokta reçeli pişirirken ara ara karşıtırarak aynı şekilde topaklanmaların önüne geçilmeli. Son olarak reçel hazırlandıktan sonra üzerine kaymak tutmaması için ara sıra karıştırmalısınız.