Frambuaz Soslu Muhallebi Tarifi - Frambuaz Soslu Muhallebi Nasıl Yapılır? - YEMEK EGİTİMCİN

Frambuaz Soslu Muhallebi Tarifi - Frambuaz Soslu Muhallebi Nasıl Yapılır?

Kolay Frambuaz Soslu Muhallebi Tarifi - Frambuaz Soslu Muhallebi Evde Nasıl Yapılır?  

Frambuaz Soslu Muhallebi Malzemeleri:

  • 250 gram frambuaz
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı Mısır nişastası
  • Bir su bardağı su
  • 1 paket vanilya


Frambuaz Soslu Muhallebi Muhallebi için:

  • 1 litre süt
  • Bir fincan nişasta
  • 2 fincan un
  • 3 fincan şeker
  • 1 paket vanilya


Frambuaz Soslu Muhallebi Yapımı:

  1. Sosu için öncelikle frambuazlı şekeri ve suyu ilave dolapta bir saat bekletelim. Daha sonra hoca alıp bir çay bardağı soğuk su ile mısır nişastası eritip içine ilave edip kaynamaya başlayalım.
  2. Hemen sonra kaynadıkça kısık ateşte 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alıp benimlesin ilave edip anlayana kadar kabuk tutmaması için hafif karıştırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
  3. Daha sonra muhallebi için gerekli olan malzemeleri tencerenin içerisine koyalım kaynayana kadar karıştıralım.
  4. Kaynayan muhallebiyi bir borcama dökelim soğuduktan sonra üzerine hazırlanan orada su suda dökelim daha sonra servis edelim.


Frambuaz Soslu Muhallebi Sunumları:

Samandağ soslu vanilyayı sunum yaparken dikkat etmeniz gereken birkaç nokta mevcuttur bu noktalardan ilki sunum yapacağınız tabağı seçmektir. Minik kuplar doğru seçim olacaktır. İsteğinize bağlı olarak direkt kupların içerisinde de tarifinizi hazırlayabilirsiniz. En son üzerine istediğiniz gibi süsledikten sonra servis edebilirsiniz.


Frambuaz Soslu Muhallebi Daha Nefis Yapacak Lezzet Önerileri?

Muhallebi tarifini Daha lezzetli yemek için dilerseniz içerisinde farklı malzemeler  ekleyebilirsiniz. Bunun yanında istediğiniz malzemeyi ekleyip çıkartarak tarifi hem daha lezzetli hem de damak zevkinize daha uygun bir hale getirebilirsiniz. Son olarak yemek eğitimde sitemizden diğer muhallebi tariflerinden de yararlanabilirsiniz.

Frambuaz Soslu Muhallebi Kaç Kalori?

1 kase muhallebi kalori bakımından yaklaşık olarak 233 kaloriye denk gelmektedir.


Frambuaz Soslu Muhallebi Faydaları Nelerdir?

Frambuaz ile yapılan araştırmalarda antioksidan etkisi ve kalp damar sağlığı üzerindeki faydalarıyla ilgilidir. Araştırmalar sonuçlarına göre mide ve kalın bağırsak kanseri riskini azaltıcı etkileri ortaya çıkarılmıştır.

Frambuaz Soslu Muhallebi Püf Noktaları?

Muhallebi yaparken dikkat etmeniz gereken birkaç nokta mevcuttur bu noktalardan en önemlisi malzemelerin taze ve oda sıcaklığında olmasıdır bir şekilde tarifiniz Daha lezzetli olacaktır. Diğer nokta muhallebiyi yaparken sürekli olarak karıştırmalı ve pürüzsüz olmasını sağlamalısınız. Son olarak ocaktan aldıktan sonra karıştırarak soğumasını sağlamalısınız.