Vişneli Cevizli Browni Tarifi - Vişneli Cevizli Browni Evde Nasıl Yapılır? - YEMEK EGİTİMCİN

Vişneli Cevizli Browni Tarifi - Vişneli Cevizli Browni Evde Nasıl Yapılır?

En Kolay Vişneli Cevizli Browni Tarifi - Vişneli Cevizli Browni Nasıl Yapılır?  

Bugün evde Vişneli Cevizli Browni tarifinin tüm detayları ve püf noktalarını sizlere vereceğiz. Tarife başlamadan önce sağlığınız için ellerinizi yıkamanızı tavsiye ederiz.


Vişneli Cevizli Browni  Malzemeleri:

  • 3 tane yumurta,
  • Bir su bardağı toz şeker,
  • 200 gram bitter çikolata,
  • 150 gram tereyağı,
  • Bir paket vanilya,
  • Çeyrek çay kaşığı tuz,
  • Bir su bardağından bir parmak eksik un,
  • 2 yemek kaşığı ceviz kırığı,



Vişneli Cevizli Browni Üzeri için:

  • Bir su bardağı vişne
  • Yarım çay bardağı ceviz kırığı


Vişneli Cevizli Brownie Yapımı:

  1. Vişneli cevizli brownie tarifini başlamak için öncelikle ufak bir sos tavasının içerisinde tereyağını erittikten sonra üzerine çikolataları ilave ederek çikolataları güzelce içerisinde eritelim.
  2. Tarifin devamı için orta büyüklükteki biz çırpma kabının içerisine yumurta ve şekeri alarak mikser veya tel çırpıcı yardımo ile beyazlaşan ne kadar güzelce çırpalım.
  3. İlk sıcaklığı çıkmış olan çikolata ve tereyağı karışımını yumurtalı karışıma yavaşça ekleyerek tamamen karışana kadar çırpalım.
  4. Hemen sonra un tuz ve vanilyayı da ekledikten sonra, çok kısa bir süre daha çırptıktan sonra ceviz kırığını da ekleyerek tahta bir kaşıkla nazikçe karıştırın.
  5. Hemen sonra yağlı kağıt serilmiş fırın kabına browni hamurunu dökelim ve üzerinde vişneleri bastırmadan dizdikten sonra ceviz serpelim.
  6. Son olarak önceden ısıttığınız 165 derecelik fırında yaklaşık 40 dakika pişirdikten sonra sıcak bir şekilde servis edelim.


Vişneli Cevizli Brownie  Faydaları Nelerdir?

Cevizli browni yüklü miktarda kalori içermektedir ayrıca içerisinde bol miktarda çikolata bulunmaktadır ve karbonhidrat değeri yüksektir. Bu neden ile sağlıklı bir yiyecek olduğu söylenemez. İçerisinde ceviz ve kiraz bulunduğundan dolayı bu iki malzeme sağlığa çok yararlıdır. Fakat fazla tüketilmesi önerilmez.


Vişneli Cevizli Brownie Sunumu:

Cevizli browni kek tarifini sunum yapmak için yapmanız gereken ilk şey kekinizi göze hitap edecek şekilde düzgünce dilimledikten sonra tabağı yerleştirip tabağın kenarlarını vişne ve cevizle süsleyerek servis edebilirsiniz. Veya istediğiniz herhangi bir şekilde hayal gücünüzü kullanarak servis edebilirsiniz.


Vişneli Cevizli Brownie  Püf Noktaları?

Cevizli browni tarifinin en önemli püf noktalarından bir tanesi bütün malzemelerimiz oda ısısında olması gerekmektedir. Dikkat edilmesi gereken diğer nokta tatlımızı bitter çikolata ile yapabileceğiniz gibi sütlü çikolata ile de yapabilirsiniz Bir diğer nokta fırından fırına fark edeceği için pişirme süresi ve ısısını kendi fırınınızın performansına göre ayarlamalısınız. Son olarak vişne ile yapabileceğiniz gibi farklılıklar katmak isterseniz böğürtlen gibi malzemelerden de yararlanabilirsiniz.


Vişneli Cevizli Brownie Daha Nefis Yapacak Lezzet Önerileri?

Cevizli browni kek tarifini Daha lezzetli yapabilmek için tarifi istediğiniz gibi değiştirerek süslerken birçok malzemeden yararlanarak cevizli brownie tarifinizi çok güzel bir şekilde sunabilirsiniz. Cevizli browni tarifini de çikolata sosu kullanarak tarifi Daha lezzetli yapabilirsiniz veya süslerken krem şanti ve pasta süsleri kullanarak daha da lezzetli hale getirebilirsiniz.