En İyi Süt Dilimi Tarifi - Süt Dilimi Nasıl Yapılır? - YEMEK EGİTİMCİN

En İyi Süt Dilimi Tarifi - Süt Dilimi Nasıl Yapılır?

Süt Dilimi Tarifi - Süt Dilimi Nasıl Olur?  

Herkese merhaba değerli okurlar bugün sizlere evde süt dilimi nasıl yapılır onu göstereceğiz. Hepimizin yakından bildiği ve hayatında 1 kez de olsa yediği genelde marketlerde satılan süt dilimini evimizde yapacağız çocukları mutlu eden güldüren süt dilimizin tarifini ve nasıl yapılacağını tüm aşamalarıyla göstereceğiz ama öncesinde mutfakta güvenlik önlemlerinizi ve hijyen (temiz) bir ortamda başlayalım. Yapılan bu enfes tatlıyı birazdan anlatmaya başlayacağız her adımı dikkatlice okumayı ve beğenirseniz yorum yapmayı unutmayınız yavaştan tatlımızı nasıl Yapıyoruz işlemler nelerdir hepsini detaylıca püf noktalarıyla nelerdir anlatalım.


Süt Dilimi Malzemeleri:

  • 2 yumurta,
  • 1-2 kahve fincanı şeker,
  • 1-2 kahve fincanı süt,
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ,
  • 1 su bardağı un,
  • 1-2 yemek kaşığı kakao,
  • yarım paket kabartma tozu,


Süt Dilimi Kreması İçin:

  • 1 Paket toz krem şanti,
  • 1 Paket krema (200 ml),
  • 4-5 damla limon suyu,
  • 3 Yemek kaşığı süt,


Süt Dilimi Yapımı:

  1. Tarife başlamak için öncelikle kreması için bütün malzemeleri karıştıralım kayıkla ama gelmesi lazım koyu kıvama gelince dolaba kaldıralım.
  2. Daha sonra kek için yumurtamızı ve şekerimizi çırpalım kremamızı kazanma geldikten sonra unun dışında tüm malzemelerimizi ekleyerek hafif karıştıralım Daha sonra unuda ekleyelim.
  3. Hemen sonra yavrum kağıdımızı serip kare borcama hamurumuzun ekelim 180 derece fırında pişirelim pişirdiğimiz sırada ilk 10 dakikasında fırının kapağını birkaç kez oldu saniye aralıklarla açalım bu sayede kekimizin ortası kabarmayacak ve düz bir kekimiz olacak.
  4. Hemen sonra kekimizi fırından çıkartırım ilk sıcaklığının çıkmasını bekledikten sonra kekler hafif bastırarak düz diyelim kekin soğumasını bekledikten sonra ortadan ikiye keselim.
  5. Sonra kekin ortasına kremamızı koyarak spotu ile ile düz diyelim eğer dinlemediyseniz dilimleyerek buzdolabında 2-3 saat dinlendirmeyi unutmayın.

Süt Dilimi Çeşitleri:

Süt dilimi tarifi nin birçok çeşidi bulunmaktadır bunlardan birkaçı şu şekildedir;

Fırın kullanmak istemiyorsanız tabak ikinize süt dilimleri yapabilirsiniz tavada süt dilimi tarifini kesinlikle denemelisiniz.

Diğer 1 çeşidi ise süt dilimi sadece kek ile olur diye bir kural mı var siz isterseniz pankekler dedi çıktın mı yapabilir çocuklarınızı mutlu edebilirsiniz ben kek süt dilimi tarifini de kesinlikle denemelisiniz.

Sağlıklı bir süt dilimi yapabilmek için de süt verimini ıspanaklı yaparak vitaminli arttırabilir farklı bir görüntü de oluşturabilirsiniz hatta misafirlerinize de yapabilirsiniz bu tarifi de kesinlikle denemenizi öneririz.

Üçgen süt dilimi pastada denemeniz gereken tarifler arasında yer almaktır.

Son olarak pasta görünümde sut dilimi de yapabilirsiniz.

Süt Dilimi Kaç Kalori?

1 adet süt dilimi yaklaşık olarak 180 kaloriye denk gelmektedir.

Süt Dilimi Püf Noktaları?

Süt dilimi tarifinin en önemli püf noktası klimanın kıvam alması için dolapta bekletmeli siniz.

Dikkat etmeniz gereken diğer nokta normal kek tariflerinin aksine kekinizin ilk 10 dakikasında fırınınızın kapağını birkaç kez açarak kabarmasına engellemeliyiz.

Dikkat etmeniz gereken Son nokta malzemelerin oda sıcaklığında ve taze olmasının çok önemlidir bu şekilde tarifiniz daha lezzetli olacaktır.