Pretzel Tarifi - Pretzel Nasıl Yapılır? - YEMEK EGİTİMCİN

Pretzel Tarifi - Pretzel Nasıl Yapılır?

Pretzel Tarifi - Pretzel Nasıl Yapılır?  

Dünya mutfağı serimize devam ediyoruz bu gün size yeniden mükemmel bir tarifle geldim Almaya' da pastaneler de çokça görülen bu kraker sizin de gönlünüzün sultanı olacak muhteşem pretzel tarifi Sitemizde.


Pretzel Malzemeleri:

  • 1 tatlı kaşığı tuz 

Pretzel Hamuru için:

  • 3 buçuk su bardağı un
  • 1 buçuk su bardağı ılık su
  • 2 yemek kaşığı pekmez
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı



Pretzel Haşlamak için:

  • 5 su bardağı su
  • Yarım çay bardağı karbonat
  • Yarım çay bardağı deniz tuzu


Pretzel Yapımı:

  1. Tarife başlamak için öncelikle geniş bir karıştırma kabının içerisine unu ekleyelim ılık su ile korumayı küçük bir kapta 10 dakika dinlendirelim.
  2. Hemen sonra unun içerisine oda sıcaklığındaki tereyağını ve diğer malzemelerini ekleyelim daha sonra hamur kıvamına gelene kadar yoğuralım
  3. Daha sonra bezeler haline getirip dinlendirelim haşlamak için tencereye suyu koyup kaynatalım ardından deniz tuzu ve pekmezi ekleyelim mayalanan hamurlarının hepsi aynı büyüklükte olacak şekilde yuvarlayalım fırını 180 dereceye ayarlayalım.
  4. Hemen ardından iki ucundan ortaya doğru yuvarlayarak orijinal şeklini verelim tepsi üzerinde 15 dakika kadar dinlendirelim.
  5. Daha sonra 2 dakika kadar haşlayalım hafif haşlanmış olan hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim üzerine serpiştirin ve 20 dakika kadar pişirelim daha sonra servis edelim.

Pretzel Daha Nefis Yapacak Lezzet Önerileri?

Pretzel tarifini Daha lezzetli yapabilmek için fırından çıktığında muhteşem bir görüntüsü ve nefis bir kokusu olması gerekmektedir dışı çıtır içi yumuşak olması hem çok önemli hemde lezzet için olmazsa olmazdır.

Pretzel Kaç Kalori?

1 tane pretzel yaklaşık olarak 389 kcal kaloridir. Orta kalorili gidalar  arasında bulunan 189 kalorili bir adet pretzel gıdasını diyet yaparken az miktarda tüketebilirsiniz. Kilo vermek isteyenler 1 adet pretzel gıdasını az miktarda tüketilmesi tavsiye edilmektedir.

Pretzel Püf Noktaları?

Bu tarifin püf noktası malzemelerin oda sıcaklığında ve taze olmasıdır bu şekilde hamurunuz daha lezzetli olacaktır.

Dikkat etmeniz gereken en önemli nokta özellikle tereyağının oda ısısında olması çok önemlidir.

Malzemelerin oda ısısında ve taze olması hamurun doğru mayalanması için de önemli noktadır.

Son olarak en önemli nokta da şekil verme aşamasıdır.